Biznis.rs

EDUKATIVNE KUĆICE ZA DECU OSVAJAJU SVET Porodični biznis koji je nastao slučajno

BiznisBolji posaoFirme u fokusuMoja firmaPreduzetnikU fokusu 13.1.21. 12:23 Julijana Vincan 2

EDUKATIVNE KUĆICE ZA DECU OSVAJAJU SVET Porodični biznis koji je nastao slučajno EDUKATIVNE KUĆICE ZA DECU OSVAJAJU SVET Porodični biznis koji je nastao slučajno
Dimitri Denisenko, rodom iz Ukrajine, nije skroman kada kaže da su Babysmart, edukativne kućice koje izrađuje od drveta za decu, najbolje na svetu. „Naša... EDUKATIVNE KUĆICE ZA DECU OSVAJAJU SVET Porodični biznis koji je nastao slučajno

Dimitri Denisenko, rodom iz Ukrajine, nije skroman kada kaže da su Babysmart, edukativne kućice koje izrađuje od drveta za decu, najbolje na svetu.

„Naša porodična radionica osnovana je 2017. godine, i u proteklom periodu dostigli smo svetski nivo. Kućice Babysmart već dugo ispunjavaju detinjstvo radošću širom balkanskih zemalja, u većini država Evrope, ali i u Australiji, Americi i Kanadi“, objašnjava naš sagovornik.

Edukativne drvene kućice za najmlađe
Foto: Tijana Janković-Jevrić (Miss Stills)

Dodaje da njihove drvene kućice uče decu da istražuju svet, razvijaju sitnu motoriku, veštine, maštu, dok roditelji, na miru mogu popiti kafu.

„Sa našom kućicom deca uz igru lako uče slova, brojeve, dane, mesece, sedmice, vreme, sate (sa pravim mehanizmom od drveta). Takođe, u ponudi imamo i igrice za sabiranje i oduzimanje“, naglasio je Dimitri.

Edukativne drvene kućice za najmlađe
Foto: Tijana Janković-Jevrić (Miss Stills)

U Srbiju je došao iz Donjecka u Ukrajini. Kada je počeo rat u njegovom gradu, došao je u Srbiju, naučio jezik i počeo da radi u ugostiteljstvu.

„Približavao se rođendan mog sestrića i kada sam sa mojim ujakom Aleksandrom tražio na internetu poklon za njega, našli smo Montesori kućice. Sama ideja za takav poklon nas je oduševila, ali nismo mogli da nađemo nešto personalizovano i fenomenalno, nešto što bi nas oduševilo“, priseća se Denisenko.

Edukativne drvene kućice za najmlađe
Foto: Babysmart

Kako kaže, sve edukativne kućice koje postoje na internetu izgledaju isto, pa je naš sagovornik stekao utisak da je neko nekad napravio jednu takvu, a da su ostale izrađene po tom istom modelu.

Edukativne drvene kućice za najmlađe
Foto: Tijana Janković-Jevrić (Miss Stills)

„Pošto nam je delovalo da je sva ta ponuda nekako bez duše, odlučili smo sami da napravimo baš za njega nešto. Srećom, vešti smo i imamo dosta ideja. Prva kućica nije sjajno ispala, pa smo napravili još jednu koja je bila idealna. Nju su poželeli mnogi da kupe, počele su da se raspituju komšije, prijatelji, pa čak i vlasnik stana u kojem sam boravio“, priča naš sagovornik.

Edukativne drvene kućice za najmlađe
Foto: Tijana Janković-Jevrić (Miss Stills)

Tako je i počela ova porodična priča, od odluke da obraduju decu boljim igračkama, što im daje veliki podstrek i motivaciju.

„Sakupili smo novac i kupili mašinu za sečenje, još alata, potom smo iznajmili prostor i krenuli sa novim poslom, kako bi tržište dobilo još nešto korisno, lepo, zabavno i personalizovano“, naglasio je Denisenko.

Edukativne drvene kućice za najmlađe
Foto: Babysmart

Dodaje da im ideja ne manjka, ali da ne mogu sve da ih ugrade unutar jedne kućice. Stoga su napravili više varijanti stranica kućice i krovova za različiti uzrast, kako bi mušterije mogle same da odaberu ono što smatraju da je najbolje za njihovu decu.

„Trenutno u ponudi imamo samo 20 odsto onoga što još uskoro planiramo da realizujemo. Srbija ima dosta ljudi koji umeju da rade pažljivo i sa ljubavlju i mnogo smo zahvalni na tome. Kućice su napravljene od drveta i svaki element se šmirgla, farba, lakira i sklapa se ručno, mašinski se jedino seče“, objašnjava on.

Edukativne drvene kućice za najmlađe
Foto: Babysmart

Pre nego što kućicu pošalje klijentu, više puta proverava ispravnost proizvoda. Kaže da imena dece oduvek dodaju na kućicu gratis, kao i poštarinu, a uvek daju razne akcije i popuste.

„Posedujemo i sertifikat bezbednosti i kvaliteta. Kad je država uvela pomoć malim preduzećima, mi smo iskoristili ovu priliku i po tom osnovu uveli akciju sniženja „da ne bude dosadno sedeti kod kuće”. Za taj period smo imali najviše porudžbina, kao nikad“, priseća se Dimitri.

Edukativne drvene kućice za najmlađe
Foto: Babysmart

Dodaje da su ponekad radili i noću. Ipak, kaže da su osetili popriličan gubitak tokom pandemije, ali da su uz pomoć države i povećan broj porudžbina za vreme specijalne akcije uspeli da održe poslovanje na istom nivou.

„Niko nije dobio otkaz, čak smo i neki novac od fondacije uspeli da vratimo. Stvarno nam je ova podrška mnogo značila. Ako imate ideju, oživite je. Ako sanjate o promeni svog života u drugom pravcu, ne sedite i ne čekajte momenat, ne čekajte sutra, već krenite odmah“, poručuje naš sagovornik.

 • Stefan

  13.1.21. #1 Author

  Divno

  Odgovori

 • Goran

  13.1.21. #2 Author

  Mi smo oduševljeni kućicom‼️
  hvala Vama što ste osmislili ovako divne i kreativne načine da decu naučite nešto kroz igru ❤️❤️❤️

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...