Veći broj oglasa za posao

Konkursi za atraktivne direktorske pozicije u poslednjoj sedmici

BiznisBolji posaoFirme u fokusuPoslovanjePreduzetnikU fokusu

31.3.2021 17:00 Autor: Julijana Vincan 0

Konkursi za atraktivne direktorske pozicije u poslednjoj sedmici Konkursi za atraktivne direktorske pozicije u poslednjoj sedmici
Posmatrajući broj oglasa za posao, čini se da se tržište rada polako oporavlja od posledica korona virusa. To se ogleda i kroz konkurse za... Konkursi za atraktivne direktorske pozicije u poslednjoj sedmici

Posmatrajući broj oglasa za posao, čini se da se tržište rada polako oporavlja od posledica korona virusa. To se ogleda i kroz konkurse za posao za direktorske pozicije koje su se pojavile u poslednjih sedam dana.

Ukupan broj oglasa na sajtu za zapošljavanje Infostud trenutno je 3.085, a od toga je 126 za rad od kuće, pokazuju podaci dostavljeni našoj redakciji. U poslednjih nedelju dana, postavljeno je 865 novih konkursa za posao, od kojih se 43 odnosi na rad od kuće.

Kada je u pitanju broj novopostavljenih oglasa, u poslednjoj nedelji najviše konkursa ima u IT sektoru i oblasti trgovine/prodaje, dok ostale kategorije imaju nešto manje: mašinstvo, elektrotehnika, menadžment srednji. Kada je reč o direktorskim pozicijama, iz raznolikih oblasti i različitih nivoa odgovornosti, na Infostudu trenutno ima svega nekoliko oglasa za posao, od kojih izdvajamo sledeće.

Direktor kompanije

Kompanija Mikom iz Novog Sada, koja zapošljava više od 150 radnika u dva proizvodna pogona, raspisuje oglas za radno mesto direktor. Kako piše u konkursu, usled velikog rasta obima poslovanja, traži se odgovorna i ambiciozna osoba na mestu direktora kompanije.

Ovo radno mesto podrazumeva upravljanje kompletnim sistemom poslovanja i rukovodiocima različitih sektora, kao i unapređenjem poslovanja i proizvodnih procesa. Uslove koje poslodavac nudi su: visoka mesečna zarada, godišnji bonusi na osnovu ostvarenih rezultata, dinamična radna atmosfera i saradnja sa ozbiljnim investitorima na velikim projektima.

Od kvalifikacija za ovaj posao su neophodni: poznavanje tržišta i proizvodnog procesa iz oblasti čeličnih konstrukcija, maksimalna posvećenost izvršenju zadataka i spremnost za rad pod pritiskom, visok nivo organizacionih i menadžerskih sposobnosti, izuzetne komunikacione sposobnosti, odlično poznavanje engleskog jezika, kao i minimum pet godina radnog iskustva na istoj ili sličnoj poziciji.

Kako se navodi, prednost imaju inženjeri mašinstva i građevine sa izraženim menadžerskim sposobnostima, a prijave se vrše elektronski.

Razgovori poslovnih ljudi
Foto: Pexels.com

Direktor proizvodnje

Kompanija D.R. Gilbert group / HR Professional solution, raspisala je konkurs za direktora proizvodnje, ali za, kako se navodi u oglasu za posao, „svog dugogodišnjeg klijenta iz elektro industrije“, čije se ime u konkursu ne pominje.

Poslodavac traži nekoga da rukovodi timom i celokupnom proizvodnjom, da bude odgovaran za radnu i tehnološku disciplinu, kao i za optimalno korišćenje resursa, zatim da nadgleda rukovanje opremom i alatima i izveštava o svakom oštećenju imovine.

Takođe je naznačeno da treba da brine o utrošku sirovina i poštovanju normativa proizvodnje, da bude odgovaran za ispunjenje plana proizvodnje u zahtevanoj količini i u zahtevanom vremenu, kao i da prati dinamiku proizvodnje i pakovanja u odnosu na vreme isporuke i još mnogo toga.

Od kvalifikacija za ovaj posao prednost imaju kandidati koji su već radili sa proizvodima elektro industrije, a neophodan je VII stepen stručne spreme i minimum trogodišnje radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima. Očekuje se da potencijalni zaposleni poznaje rad na računaru – MC Office, zna engleski jezik, i da poseduje još neke sposobnosti.

Kako je napisano, poslodavac nudi redovnu i stimulativnu zaradu, mogućnost stalnog zaposlenja nakon šest meseci rada, rad u dimaničnom okruženju, kontinuiranu edukaciju i tome slično. Zainteresovani su pozvani da se prijave elektronskim putem.

Direktor sektora za finansije i računovodstvo

Opposite Fashion, modno orijentisana kompanija koja se bavi veleprodajom i maloprodajom svih tipova ženske, muške i dečije obuće i torbi, traži kandidate za poziciju direktor sektora za finansije i računovodstvo.

U opisu posla stoji sledeće: rukovođenje radom Sektora (planiranje, organizacija, realizacija i kontrola poslova); rukovođenje zaposlenima unutar finansijskog sektora i izbor kadrova Upravljanje gotovinskim tokovima i likvidnošću; upravljanje kreditnim obavezama i održavanje kontakta sa finansijskim institucijama; upravljanje poslovnim i finansijskim izveštavanjem (analiza rezultata i troškova poslovanja, kao i definisanje mera za racionalizaciju troškova i poboljšanje celokupnog uspeha poslovanja), i još mnogo toga.

Uslovi su, između ostalih, visoko obrazovanje iz oblasti ekonomije, finansija ili bankarstva, spremnost na preuzimanje rizika, sposobnost brzog rezonovanja i odlučivanja, kao i dobre analitičke i pregovaračke sposobnosti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...