aktuelna svetska kriza nije zaustavila velike infrastrukturne projekte u srbiji

Ministarstvo finansija: Nova garantna šema DFC-a za pomoć preduzećima u Srbiji

PoslovanjePreduzetnik

28.10.2022 15:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Ministarstvo finansija: Nova garantna šema DFC-a za pomoć preduzećima u Srbiji Ministarstvo finansija: Nova garantna šema DFC-a za pomoć preduzećima u Srbiji
Ministarstvo finansija Srbije najavilo je u petak da će tokom decembra biti i zvanično predstavljena garantna šema koju Američka korporacija za međunarodno razvojno finansiranje... Ministarstvo finansija: Nova garantna šema DFC-a za pomoć preduzećima u Srbiji

Ministarstvo finansija Srbije najavilo je u petak da će tokom decembra biti i zvanično predstavljena garantna šema koju Američka korporacija za međunarodno razvojno finansiranje (DFC) uz podršku tog ministarstva sprovodi sa bankama u Srbiji, a putem koje će domaćoj privredi postati dostupan širok spektar finansijskih proizvoda po najpovoljnijim uslovima.

O novoj garantnoj šemi, koja treba da preduzećima u Srbiji pomogne da rastu, otvaraju nova radna mesta i očuvaju poslovanje i u teškim vremenima, danas je razgovarao ministar finansija Siniša Mali i ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Кristofer Hil (Christopher Hill), objavilo je ministarstvo.

Kako je navedeno, oni su razgovarali o unapređenju ekonomskih odnosa, kao i mogućim daljim vidovima zajedničke saradnje dve zemlje u različitim oblastima, prenosi Beta.

Mali je Hila upoznao sa makroekonomskim rezultatima koje je naša zemlja postigla, naglašavajući da smo ekonomski jaki i stabilni.

Hil je pohvalio postignute makroekonomske rezultate, ukazujući da SAD žele da Srbija uspe, da bude još jača i otpornija.

Sagovornici su se posebno osvrnuli na inicijativu Otvoreni Balkan i složili da je ova inicijativa dobra prilika za bolju povezanost, lakše kretanje ljudi i roba, nova radna mesta.

Mali i Hil su razgovarali i o infrastrukturnim projektima, sa posebnim osvrtom na Moravski koridor.

Ministar je ukazao i da aktuelna svetska kriza nije zaustavila velike infrastrukturne projekte koji su važni za rast srpske ekonomije, uz napomenu da je Moravski koridor, na čijoj izgradnji radi američki konzorcijum, od izuzetnog značaja.

Sagovornici su ocenili da je saradnja dve zemlje na visokom nivou i kao primer naveli kompanije koje investiraju u Srbiji poput NCR-a, a ambasador Hil je ukazao da Srbija ima dobre kadrove i stručne, mlade ljude, navedeno je u saopštenju.

 • Anonimni

  30.10.2022 #1 Author

  Nadam se da ce neko zaista brine i o tome

  Odgovori

 • Ika

  30.10.2022 #2 Author

  Nova garantna šema DFC-a za pomoć preduzećima u Srbiji ce biti ldiskutabilna, s obzirom da nam je ministar ostao isti

  Odgovori

 • Tina

  31.10.2022 #3 Author

  Najvise mi se svidja recenica koju je Mali naglasio a to je da smo ekonomski jaki I stabilni

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...