Najviše pogođenje male kompanije

U Francuskoj zahteve za bankrot podnelo skoro 9.000 preduzeća

EUFirme u fokusuPoslovanjeU fokusuVesti

12.10.2022 10:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

U Francuskoj zahteve za bankrot podnelo skoro 9.000 preduzeća U Francuskoj zahteve za bankrot podnelo skoro 9.000 preduzeća
Skoro 9.000 preduzeća u Francuskoj podnelo je zahteve za bankrot u trećem kvartalu ove godine.  To je rekord u poslednjih 25 godina, prenosi agencija... U Francuskoj zahteve za bankrot podnelo skoro 9.000 preduzeća

Skoro 9.000 preduzeća u Francuskoj podnelo je zahteve za bankrot u trećem kvartalu ove godine. 

To je rekord u poslednjih 25 godina, prenosi agencija Mina, pozivajući se na radio FranceInfo.

Prema procenama agencije Altares, koja prikuplja informacije o preduzećima, u trećem kvartalu pokrenuto je 8.950 stečajnih postupaka, što je 69 odsto više nego u leto prošle godine.

Pozivajući se na agenciju, radio FranceInfo napominje i da je ovo rekordni broj stečajeva u proteklih 25 godina. Najviše su pogođene male prodavnice, restorani i frizerski saloni.

Što je kompanija manja, to je ranjivija, navodi se u podacima agencije Altares. Tri četvrtine postupaka odnosi se na firme sa manje od tri zaposlena i kompanije mlađe od tri godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...