Europa-Coin iz BiH za Biznis.rs

Održavanje automata za igre na sreću bitan segment pomenute industrije

Firme u fokusuPoslovanjePreduzetnikU fokusu

25.8.2021 10:55 Autor: Julijana Vincan

Održavanje automata za igre na sreću bitan segment pomenute industrije Održavanje automata za igre na sreću bitan segment pomenute industrije
U Srbiji postoji više od 33.000 automata za igre na sreću i više od 2.000 kladionica i svi podležu licenciranju, odnosno, potrebno je da... Održavanje automata za igre na sreću bitan segment pomenute industrije

U Srbiji postoji više od 33.000 automata za igre na sreću i više od 2.000 kladionica i svi podležu licenciranju, odnosno, potrebno je da budu prijavljeni Upravi za igre na sreću i ispune zakonom propisane uslove, što podrazumeva i plaćanje određenih naknada za odobrenje i priređivanje.

Automat za igre na sreću definiše se kao elektromehanički, elektronski i sličan uređaj koji radi na osnovu algoritma slučajnih događaja na kojem se priređuju posebne igre na sreću.

Prošlim pravilnikom definisane su najznačajnije novine koje su se ticale poslovanja kladionica, a one su: udaljenost ne manja od 100 metara, zatvaranje manjih poslovnica, veće osiguranje depozita, video nadzor (snimci moraju da se čuvaju), lepljenje novih postera i kontrola starosti aparata.

Stoga je jasno da je neophodno da postoje i firme koje se bave prodajom, popravkom i servisiranjem ovih uređaja, koji su pod strogim nadzorom zakona.

Europa-Coin iz grada Cazina dobavljač je komponenti, rezervnih delova i softvera za automate u gambling industriji. Vršimo prodaju i servis akceptora računa (bill acceptor) i akceptora novčića (coin acceptor) svetske klase zajedno sa softverskim rešenjima. Započeli smo ovaj biznis 2016. godine kako sa namerom da pružamo profesionalnu i kvalitetnu podršku svim priređivačima igara na sreću (Automat klubovima) u Bosni i Hercegovini i regionu“, izjavio je za Biznis.rs direktor Husein Ogrešević.

Prema evidencijama Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine, na području ovog entiteta u 2019. godini priređivači igara na sreću klađenjem ostvarili su ukupan promet po osnovu uplata u iznosu od 1,74 milijarde KM (896.612.486,13 evra). Ovaj podatak ukazuje na veliko interesovanje ljudi za igre na sreću.

„Veoma sam zadovoljan našim poslovanjem uprkos pandemiji korona virusa. Takođe radim i kao radnik, tako da sam stalno na terenu, i to je deo moje tajne za uspešno poslovanje. Naša podrška podrazumeva nabavku i ugradnju rezervnih delova za automate, celokupni popravak i programiranje akceptora novčića i računa (servis i kalibracija), popravak monitora i ostalih delova iz automata, mogućnost sklapanja ugovora o paušalnom održavanju, prodaju monitora, akceptora novčića, akceptora računa, tiket štampača, originalnih softvera za automate i svih originalnih delova za pojedine vrste automata, kao i najam automata, zatim prodaju, najam i ugradnju online sistema Vision“, navodi naš sagovornik.

Foto: Europa – coin

Kako kaže, takođe se bave i posredovanjem u nabavci automata za igre na sreću, posredovanjem u kupoprodaji i uvozom i izvozom.

Ukratko, napominje Ogrešević, njihov rad namenjen je svim vlasnicima automata za igre na sreću koji žele da im na automatima sve izgleda besprekorno, akceptori novčića i računa savršeno uzimaju novac, rade svi monitori, ili pak da osveže svoju ponudu novim automatima, poziva zainteresovane da se umreže u online sistem Vision i obrate se firmi Europa-Coin.

Poslovni prihodi (EUR):
228.636 (2020)
Broj zaposlenih:
2 (2020)

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.