u naredne tri godine

Ford gasi 3.800 radnih mesta u Evropi

AutomobiliFirme u fokusuLifestyle

14.2.2023 19:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Ford gasi 3.800 radnih mesta u Evropi Ford gasi 3.800 radnih mesta u Evropi
Auto-kompanija Ford planira da otpusti 3.800 radnika u Evropi u naredne tri godine, u sklopu svojih aktivnosti za restrukturiranje poslovanja na evropskom kontinentu. Američki... Ford gasi 3.800 radnih mesta u Evropi

Auto-kompanija Ford planira da otpusti 3.800 radnika u Evropi u naredne tri godine, u sklopu svojih aktivnosti za restrukturiranje poslovanja na evropskom kontinentu.

Američki proizvođač automobila namerava da stvori manju i konkurentniju strukturu troškova za Ford u Evropi, navodi se u saopštenju od utorka, prenosi Anadolu Agency.

„U potpunosti iznova osmišljavamo Ford brend u Evropi“, rekao je Martin Sander, generalni direktor Ford modela u Evropi.

Ford planira da promeni veličinu svog evropskog inženjerskog otiska, smanjujući svoju radnu snagu za 2.800 do 2025. godine sa ciljem prelaska na potpuno električne pogone i smanjenjem složenosti vozila. Auto-kompanija je najavila da će biti fokusirana na dizajn i razvoj vozila,

„Ovo su teške odluke, koje se ne donose olako. Prepoznajemo neizvesnost koju ona stvara za naš tim i uveravam ih da ćemo im ponuditi punu podršku u narednim mesecima“, rekao je Sander.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...