KONFERENCIJA DIGITALNIH SLIKA OVE GODINE U ONLINE IZDANJU CGA Belgrade spaja filmadžije, gejmere i domaću publiku

Hi-techLifestyleManifestacijeU fokusu

20.11.2020 11:32 Autor: Marko Miladinović 0

KONFERENCIJA DIGITALNIH SLIKA OVE GODINE U ONLINE IZDANJU CGA Belgrade spaja filmadžije, gejmere i domaću publiku KONFERENCIJA DIGITALNIH SLIKA OVE GODINE U ONLINE IZDANJU CGA Belgrade spaja filmadžije, gejmere i domaću publiku
Nakon tri uspešne godine u kojima je Beograd ugostio svetska imena vizuelnih efekata, animacije i gejminga, konferencija kompjuterske grafike i digitalnih umetnosti CGA Belgrade... KONFERENCIJA DIGITALNIH SLIKA OVE GODINE U ONLINE IZDANJU CGA Belgrade spaja filmadžije, gejmere i domaću publiku

Nakon tri uspešne godine u kojima je Beograd ugostio svetska imena vizuelnih efekata, animacije i gejminga, konferencija kompjuterske grafike i digitalnih umetnosti CGA Belgrade nastaviće da okuplja kreativce iz sveta i domaću profesionalnu publiku u online izdanju.

Organizatori iz Srpske filmske asocijacije, Crater Trening Centra i portala VFX Srbija pozivaju na registrovanje za besplatni serijal prezentacija i virtuelno druženje 1. decembra 2020. pod sloganom Moving Forward.

Foto: Nick Den Boer, CGA Belgrade

CGA Belgrade će ove godine predstaviti tri programske celine. CG Academy donosi edukaciju i prilike za usavršavanje talenata u kompjuterskoj grafici, CG Arts se fokusira na originalne autorske radove i kreativnost podstaknutu razvojem tehnologije, a kroz CG Alliance biće sagledan razvoj poslovnih saradnji između različitih industrija koje okuplja kompjuterska grafika, od filma i video igara, do arhitekture i dizajna.

Online izdanje konferencije će otvoriti predavanje Marka Flanegana iz Epic Games o razvoju virtuelne produkcije i Unreal endžina, razvijenog od strane ove gejming kompanije, i ponuditi ideje o budućnosti produkcije filma i televizijskog sadržaja. Reditelj i animator Nik den Boer predstaviće upečatljiv kreativni opus muzičkih spotova i reklama kreiranih za deadmou5, Old Spice, KFC, ali pre svega svoj nekonvencionalni pristup u razvoju ideja.

Posetioci online konferencije imaće posebnu priliku da se upoznaju i sa osnivačima Spin VFX, jednom od pionirskih studija za vizuelne efekte u Torontu, koji danas stoji iza naslova kao što su Umbrella Academy, Džon Vik, Čudnije stvari (Stranger Things) i Odred otpisanih (Suicide Squad).

Zahvaljujući kontinuiranoj podršci Kanadske Ambasade u Beogradu, vodećih softverskih brendova kao što su Autodesk, Foundry i Maxon, i domaćih firmi 3Lateral i Nordeus, konferencija će omogućiti besplatan i relevantan sadržaj, stavljajući Srbiju na svetsku mapu CG industrije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...