tri četvrtine klijenata iz seoskih područja

3Bank odobrila 50 odsto svih kredita poljoprivrednim gazdinstvima u Srbiji

BankeNovacSrbijaVesti

27.5.2022 16:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

3Bank odobrila 50 odsto svih kredita poljoprivrednim gazdinstvima u Srbiji 3Bank odobrila 50 odsto svih kredita poljoprivrednim gazdinstvima u Srbiji
Udeo 3Bank na tržištu kreditiranja poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji je 50 odsto, a više od 30 odsto na tržištu finansiranja preduzetnika, saopštila je danas... 3Bank odobrila 50 odsto svih kredita poljoprivrednim gazdinstvima u Srbiji

Udeo 3Bank na tržištu kreditiranja poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji je 50 odsto, a više od 30 odsto na tržištu finansiranja preduzetnika, saopštila je danas ta banka povodom 20 godina poslovanja u našoj zemlji.

„Isplatili smo preko 300.000 kredita u ukupnom iznosu od skoro 900 miliona evra i time pomogli kreiranje više od 60.000 novih radnih mesta. Čak 75 odsto naših klijenata je iz seoskih područja“, navodi se u saopštenju 3Bank, ranije poznate pod imenom Opportunity.

Predsednik izvršnog odbora 3Bank Vladimir Vukotić je rekao da ta banka ima još jednu misiju – edukaciju o potrebi štednje koja je posebno bitna kod onih sa manjim primanjima jer time stvaraju sigurnost za nepredviđene okolnosti.

Direktor misije USAID u Srbiji Deni Roberts (Danny Roberts) je podsetio da je USAID obezbedio početna dva miliona dolara za osnivanje Opportunity štedionice, jer je prepoznat jaz u pristupu mikrofinansiranju u Srbiji. U 2003. godini USAID je obezbedio dodatnih 10 miliona dolara za transformaciju štedionice u banku.

„3Bank je obezbedila priliku klijentima koji su bili premali da bi mogli da računaju na finansijske usluge tradicionalnih banaka – uključujući startapove i žene preduzetnice – da dobiju pristup finansiranju. Banka je pomogla velikom broju svojih klijenata da postanu ključni pokretači ekonomskog rasta u svojim zajednicama. Svaki drugi poljoprivredni kredit u Srbiji odobren je u ovoj banci“, rekao je Robertson.

  • NINO

    28.5.2022 #1 Author

    Odlicno. To nije jedini podsticaj gazdinstvima, tako da nadam se da ce makar oni splivati iz krize kako treba.

    Odgovori

  • MARA

    28.5.2022 #2 Author

    Poljoprivredna gazdinstva i treba podsticati.

    Odgovori

    • IVAN

      29.5.2022 #3 Author

      Treba ali ne rade to kako treba

      Odgovori

  • GOCA BG

    28.5.2022 #4 Author

    Dobro su se setili da daju neki podsticaj…

    Odgovori

  • Milovan94

    29.5.2022 #5 Author

    Poljoprivrednicima će ovakve vrste kredita uvek dobro doći.

    Odgovori

  • Milisavka

    29.5.2022 #7 Author

    Dobr je da im daju mogućnost da podignu kredite

    Odgovori

  • VANJA

    29.5.2022 #8 Author

    Super, znaci svaka vrsta pomoci!

    Odgovori

  • DANIJELA

    29.5.2022 #9 Author

    S’obzirom na cene nafte, semena, djubriva, masina… poljoprivrednicima je jedino resenje pozajmica da bi nastavili proizvodnju i obradu zemljista.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...