Lane zaključeno 18.405 polisa

Raste interesovanje za osiguranje u poljoprivredi

AgrobiznisBiznisManifestacijeNovacOsiguranjeU fokusu

27.5.2022 14:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Raste interesovanje za osiguranje u poljoprivredi Raste interesovanje za osiguranje u poljoprivredi
Pomoćnica ministra poljoprivrede Vedrana Ilić izjavila je na trećoj regionalnoj konferenciji „Izazovi i rešenja u poljoprivredi“ da se sve više povećava broj poljoprivrednika koji... Raste interesovanje za osiguranje u poljoprivredi

Pomoćnica ministra poljoprivrede Vedrana Ilić izjavila je na trećoj regionalnoj konferenciji „Izazovi i rešenja u poljoprivredi“ da se sve više povećava broj poljoprivrednika koji se odlučuju da osiguraju poljoprivrednu proizvodnju.

„Površina osiguranih površina gazdinstava bila je 132.000 hektara u 2017. godini, dok u 2021. godini prelazi 165.000 hektara. Iznos premije se povećao sa 605 miliona na milijardu i 515 miliona dinara. Naši poljoprivrednici mogu da konkurišu za dodatna sredstva tako da premija dostiže i sto odsto. Tokom protekle godine osigurano je 30.000 gazdinstava“, precizirala je Ilić.

Predsednik Uduženja novinara za poljoprivredu Agropres Goran Đaković, istakao je da već trinaest godina, zajedno sa kompanijom Dunav osiguranje, radi na edukaciji poljoprivrednika o osiguranju.

„Na Sajmu poljoprivrede ima popusta, ali predlažem poljoprivrednim proizvođačima da i kada nema popusta obavezno osiguraju svoju proizvodnju, jer samo na taj način mogu imati sigurnu bezbednu i ekonomski isplativu proizvodnju“, naglasio je Đaković.

Milorad Radić iz Dunav osiguranja navodi da se ova kompanija postavlja kao strateški partner državi i poljoprivrednicima, i da je edukacija o važnosti osiguranja poljoprivredne proizvodnje od presudnog značaja.

„Iz godine u godinu povećavamo broj zaključenih polisa osiguranja. Tako smo tokom prošle godine zaključili oko 18.405 polisa što je porast od šest odsto. Povećano je interesovanje za osiguranjem. Ukupna premija prošle godine bila je 1,83 milijarde dinara, a ove imamo porast od 40 odsto“, naglasio je Radić.

Treću regionalnu konferenciju „Izazovi i rešenja u poljoprivredi“, na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, organizovala je kompanija Dunav osiguranje u saradnji sa Udruženjem novinara Agropres.

 • N.N.

  27.5.2022 #1 Author

  Treba sto vise da poljoprivrednici osiguravaju.

  Odgovori

  • DUSA

   6.8.2023 #2 Author

   I to sto pre ovo vreme nije normalno

   Odgovori

 • TINA

  27.5.2022 #3 Author

  Poljoprivrednicima i trebaa takvo osiguranje

  Odgovori

 • GOCA BG

  28.5.2022 #4 Author

  Svest o osiguranju se postepeno povecava…

  Odgovori

 • Milovan94

  29.5.2022 #6 Author

  Ova vest me baš raduje.

  Odgovori

 • NINICA

  23.10.2022 #7 Author

  Tako i treba da bude. Poljoprivreda će biti u budućnosti ozbiljan biznis.

  Odgovori

 • DUSA

  6.8.2023 #8 Author

  Treba sve da se osigura danas

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...