Javni poziv Komorskog investicionog foruma u junu

Finansijska podrška fondova EU za 60 malih i srednjih preduzeća

InovacijePreduzetnikRegionSrbijaVesti

25.5.2022 15:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Finansijska podrška fondova EU za 60 malih i srednjih preduzeća Finansijska podrška fondova EU za 60 malih i srednjih preduzeća
Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB6) raspisaće javni poziv za mala i srednja preduzeća iz šest ekonomija regiona kojima je potrebna tehnička i... Finansijska podrška fondova EU za 60 malih i srednjih preduzeća

Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB6) raspisaće javni poziv za mala i srednja preduzeća iz šest ekonomija regiona kojima je potrebna tehnička i finansijska podrška iz fondova Evropske unije.

Rukovodilac Centra za Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana Marko Mandić najavljuje da će tokom 2022. godine KIF ZB6 sprovoditi akciju pružanja tehničke pomoći i podrške malim i srednjim preduzećima koja će im omogućiti pristup fondovima EU. Malim i srednjim preduzećima sa Zapadnog Balkana će biti na raspolaganju mogućnost angažovanja eksterne ekspertske podrške u apliciranju za programe podrške EU.

Akcija uključuje i pristup drugim oblicima finansiranja u slučaju da postoji potreba povezana sa nedostatkom kapaciteta MSP da iskoriste mogućnosti koje pružaju dostupne šeme zbog zahtevnog i komplikovanog procesa prijave. Stručnjaci šest privrednih komora regiona Zapadnog Balkana će biti uključeni u pružanje stručne pomoći malim i srednjim preduzećima od strane eksternih stručnih službi, što će omogućiti izgradnju usluga podrške komorama u ovoj oblasti.

Broj malih i srednjih prezuzeća kojima će se pomoći je ograničen na 60. Oni će biti odabrani putem otvorenog poziva za iskazivanje interesovanja.

Novac, ugovor i penkalo
Foto: Shutterstock

Poziv za mala i srednja preduzeća će biti objavljen u nacionalnim medijima svih šest ekonomija tokom juna, a odabir će vršiti pojedinačne privredne komore.

KIF ZB6 je zajednička inicijativa šest privrednih komora Zapadnog Balkana, koje su 2017. godine uspostavile platformu za saradnju sa ciljem da obezbede zajednički glas poslovnoj zajednici u regionu i promovišu region kao jednu investicionu destinaciju.

KIF predstavlja oko 350.000 kompanija, uglavnom malih i srednjih preduzeća, sa misijom da otvori nove mogućnosti za snažnije umrežavanje poslovnih zajednica u regionu uklanjanjem preostalih prepreka razvoju regionalne ekonomske saradnje.

 • TATJANA

  25.5.2022 #1 Author

  Dobar projekat, nadam se da ce dosta znaciti

  Odgovori

 • GAGA

  25.5.2022 #2 Author

  To je sansa koju treba iskoristiti

  Odgovori

 • NINO

  26.5.2022 #3 Author

  Hajde bas da vidimo ko ce dobiti pomoc od EU.

  Odgovori

 • DJORDJE1

  26.5.2022 #4 Author

  Odlične vesti za mala i srednja preduzeća, sigurno će im biti od koristi.

  Odgovori

 • SNEZANA

  26.5.2022 #5 Author

  Odlicne vesti za nasa mala i srednja preduzeca

  Odgovori

 • NATI29

  26.5.2022 #7 Author

  Jeste lepa vest al uvek ispadne da se zna ko dobija to

  Odgovori

 • IVAN

  26.5.2022 #8 Author

  Nekome ce znaciti ova pomoc

  Odgovori

 • GOCA BG

  26.5.2022 #9 Author

  Bolo bi lepo da dobiju preduzeca koja stvarno ispunjavaju sve uslove…

  Odgovori

 • MIŠKOVIĆ

  27.5.2022 #10 Author

  treba koristiti sredstva za unapređenje poslovanja ovo je odlična prilika da mala i srednja preduzeća rade još bolje

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...