Državni dug zemlje dostiže 58 odsto BDP-a do 2024. godine

Agencija S&P potvrdila kreditni rejting Severne Makedonije na BB-

RegionVesti

25.8.2021 09:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Agencija S&P potvrdila kreditni rejting Severne Makedonije na BB- Agencija S&P potvrdila kreditni rejting Severne Makedonije na BB-
Rejting agencija Standard & Poors’s (S&P) potvrdila je kreditni rejting Severne Makedonije na BB-, uz stabilne izglede. Stabilni izgledi, kako je navedeno u izveštaju... Agencija S&P potvrdila kreditni rejting Severne Makedonije na BB-

Rejting agencija Standard & Poors’s (S&P) potvrdila je kreditni rejting Severne Makedonije na BB-, uz stabilne izglede.

Stabilni izgledi, kako je navedeno u izveštaju agencije, reflektuju očekivanja da će predviđeni ekonomski oporavak Severne Makedonije pomoći u ograničavanju fiskalnog i spoljnog deficita sledeće godine, prenosi portal mk.tv21.

S&P napominje da bi rejting mogao da se poveća ako nastavak strukturnih reformi ojača institucionalne kapacitete uz očuvanje održive fiskalne politike. U izveštaju se navodi da se privreda Severne Makedonije oporavlja od posledica pandemije i da, uprkos padu u prvom kvartalu, S&P očekuje rast ekonomije od 3,7 odsto ove godine.

Potencijalno pogoršanje pandemije i prateća ograničenja i dalje predstavljaju rizik za ekonomski oporavak, konstatuje agencija, ali dodaje da se „izvoz zemlje pokazao otpornim na nametnuta ograničenja“.

Što se tiče makedonskog državnog duga, S&P očekuje da će on dostići 58 odsto BDP-a do 2024. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...