Upad u rezidenciju bivšeg američkog predsednika

Agenti FBI obavili nenajavljenu pretragu Trampove kuće na Floridi

SvetVesti

9.8.2022 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Agenti FBI obavili nenajavljenu pretragu Trampove kuće na Floridi Agenti FBI obavili nenajavljenu pretragu Trampove kuće na Floridi
Agenti Federalnog istražnog biroa (FBI) obavili su pretragu kuće Donalda Trampa (Donald Trump) u odmaralištu Mar-a-Lago na Floridi u okviru istrage u vezi sa... Agenti FBI obavili nenajavljenu pretragu Trampove kuće na Floridi

Agenti Federalnog istražnog biroa (FBI) obavili su pretragu kuće Donalda Trampa (Donald Trump) u odmaralištu Mar-a-Lago na Floridi u okviru istrage u vezi sa korišćenjem predsedničke dokumentacije, uključujući i poverljive dokumente koji se potencijalno tamo nalaze, saopštile su tri osobe upoznate sa situacijom.

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država potvrdio je da su agenti FBI izvršili pretragu njegove rezidencije, navodeći da su mu čak “obili sef”. Kada je nalog za pretragu sproveden, Tramp se nalazio u Njujorku.

Nesvakidašnji potez da se pretraži kuća bivšeg predsednika sproveden je u trenutku kada se Tramp suočava sa pravnim problemima na više frontova, a sama odluka podiže uloge za američko Ministarstvo pravde. Očekuje se da će Tramp u narednim mesecima objaviti da se ponovo uključuje u trku za ulazak u Belu kuću 2024. godine, piše Reuters.

Agenti FBI su u toku pretrage pokušavali da otkriju gde se čuvaju dokumenti, a iz Trampove rezidencije je izneseno više predmeta, navodi osoba upućena u istragu. Prateći akciju Nacionalnog arhiva u vezi sa povraćajem svih dokumenata bespravno iznesenih iz Bele kuće, FBI je sproveo istragu kako bi proverio da ništa nije izostavljeno.

Kako je Trampov sin Erik (Eric Trump) izjavio za Fox, “svrha upada bila je, kako su naveli, to što su iz Nacionalnog arhiva želeli da provere da li Donald Tramp poseduje neke od (navedenih) dokumenata ili ne”.

Trampova advokatica Kristina Bob (Christina Bobb) izjavila je da su agenti FBI prikupili dokumenta. Ona navodi da su Tramp i njegov pravni tim su sarađivali sa FBI i Ministarstvom pravde sve vreme u toku istrage i da su agenti FBI obavili nenajavljeni upad kako bi prikupili dokumenta.

Iz FBI i Ministarstva pravde su odbili da daju komentar, navodi CNN.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...