nakon spajanja imaće 13 odsto udela u ukupnoj aktivi domaćih banaka

AIK Banka zvanično postala vlasnik Eurobank Direktne

Vesti

2.11.2023 13:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

AIK Banka zvanično postala vlasnik Eurobank Direktne AIK Banka zvanično postala vlasnik Eurobank Direktne
AIK Banka, domaća bankarska grupacija koja posluje i na tržištu Evropske unije, dobila je saglasnost Narodne banke Srbije i drugih nadležnih regulatornih tela i... AIK Banka zvanično postala vlasnik Eurobank Direktne

AIK Banka, domaća bankarska grupacija koja posluje i na tržištu Evropske unije, dobila je saglasnost Narodne banke Srbije i drugih nadležnih regulatornih tela i zvanično je postala vlasnik Eurobank Direktne banke u Srbiji. 

AIK Banka i Eurobank Direktna a.d. Srbija će u narednom periodu nastaviti da posluju kao dve zasebne banke, bez ikakvih promena koje bi uticale na klijente i usluge koje im ove dve banke danas pružaju, piše u zvaničnom saopštenju o preuzimanju.

„Akvizicija Eurobank Direktne a.d. Srbija predstavlja izuzetno važan korak u našoj strategiji daljeg širenja i jačanja AIK Banke kako na domaćem tržištu, tako i u čitavom regionu. Zahvaljujući preuzimanju, naša banka će postati još važniji oslonac zajednici, sa značajno većim resursima i mogućnostima za dalji razvoj, modernizaciju, inovacije i još bolje usluge za sve naše klijente“, istakao je Aleksandar Kostić, predsednik Upravnog odbora AIK Banke. 

Prema njegovim rečima, strateški cilj i vizija AIK Banke i njene bankarske Grupe je da za svoje klijente budu banka prvog izbora, gradeći temelje za dugoročne uspehe, dok su preuzimanje Eurobank Direktne a.d. Srbija i predstojeća integracija samo još jedan korak u tom pravcu. 

AIK Banka će zahvaljujući ovoj transakciji, nakon spajanja, postati jedna od vodećih banaka na domaćem tržištu, sa udelom od 13 odsto u ukupnoj aktivi banaka, depozitnom bazom većom od četiri milijarde evra i jakom kapitalnom osnovom.

Tagovi
BANKA SRBIJA
  • Dux011

    2.11.2023 #1 Author

    Pa sta reci, svaka cast iskreno.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    2.11.2023 #2 Author

    Jos jedna u nizu kupljenih banaka kod nas,trend se nastavlja..

    Odgovori

  • DOBRILA

    3.11.2023 #3 Author

    Velike su to kompanije svakako..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...