britanski proizvođač održava motore za 60 odsto kineskih širokotrupnih aviona

Air China i Rolls-Royce osnovali zajedničku kompaniju

BiznisBolji posaoSvetVesti

5.9.2022 10:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Air China i Rolls-Royce osnovali zajedničku kompaniju Air China i Rolls-Royce osnovali zajedničku kompaniju
Kompanije Air China i Rolls-Royce najavile su na Kineskom međunarodnom sajmu za trgovinu uslugama osnivanje zajedničkog preduzeća za održavanje, popravke i remont motora (MRO)... Air China i Rolls-Royce osnovali zajedničku kompaniju

Kompanije Air China i Rolls-Royce najavile su na Kineskom međunarodnom sajmu za trgovinu uslugama osnivanje zajedničkog preduzeća za održavanje, popravke i remont motora (MRO) u Pekingu, objavila je Kineska medijska grupa (CMG).

Zajedničko preduzeće, Pekinška kompanija za usluge vazduhoplovnih motora (BAESL), pružiće usluge održavanja, popravke i remonta za vazduhoplovne motore Rolls-Roycea Trent 700, Trent XWB-84 i Trent 1000.

Trenutno Air China u svojoj floti ima sve ove tri vrste motora, prenosi Beta.

Air China i Rolls-Royce posedovaće po 50 odsto udela u zajedničkoj kompaniji sa ugovorenim iznosom od 2,61 milijardi juana (oko 378,2 miliona američkih dolara).

BAESL će pružiti usluge kompaniji Air China, ali i drugim avio-kompanijama. S druge strane, Rolls-Royce u ovom trenutku održava motore za 60 odsto kineskih širokotrupnih aviona.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...