Tehnički izazovi tokom vikenda doveli do kašnjenja i otkazivanja pojedinih letova

Air Serbia uputila izvinjenje putnicima

BiznisSrbijaTurizamVesti

20.6.2022 08:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Air Serbia uputila izvinjenje putnicima Air Serbia uputila izvinjenje putnicima
Kompanija Air Serbia izvinila se putnicima zbog kašnjenja sa polascima i otkazivanja pojedinih redovnih i čarter letova do kojih je tokom vikenda došlo iz... Air Serbia uputila izvinjenje putnicima

Kompanija Air Serbia izvinila se putnicima zbog kašnjenja sa polascima i otkazivanja pojedinih redovnih i čarter letova do kojih je tokom vikenda došlo iz tehničkih razloga.

„Najveći broj putnika sa tih letova već je zbrinut, preusmeravanjem na kasnije ili alternativne letove, a nadležne službe Air Serbia neprekidno rade da bi se pružila neophodna podrška i preostalim putnicima. Za sve to vreme, Air Serbia se trudi da se za putnike obezbedi osveženje, kao i pravovremeno informisanje. Kompanija angažuje i dodatne resurse da bi se unapredila podrška putnicima. Bezbednost putnika i članova posade su najvažniji prioritet za domaću avio-kompaniju“, navodi se u saopštenju srpskog avio-prevoznika.

Iz nacionalne avio-kompanije objašnjavaju da je u ovom trenutku situacija u putničkom avio-saobraćaju u celoj Evropi opterećena velikim izazovima, koji se pre svega odnose na posledice dvogodišnje krize usled pandemije korona virusa.

„Svi sektori putničkog avio-saobraćaja u Evropi, od održavanja aviona, preko zemaljskog opsluživanja aerodroma, do avio-kompanija, suočavaju se sada sa izuzetnim sezonskim rastom tražnje s jedne strane i relativno ograničenim resursima sa druge, uključujući i manjak ljudstva. Putnički avio-saobraćaj je visoko povezana industrija, tako da kašnjenje i odlaganje u bilo kom njenom segmentu nužno dovodi do daljih faznih kašnjenja i potencijalnih otkazivanja letova. Kao sastavni deo evropskog putničkog avio-saobraćaja, takođe se suočavamo sa sličnim izazovima“, ističu iz avio-kompanije Air Serbia.

Air SERBIA a.d. Beograd

JURIJA GAGARINA 12, 11000 Beograd-Novi Beograd, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
232.769.656,27 (2020)
Broj zaposlenih:
1.094 (2020)
  • Dragana

    20.6.2022 #1 Author

    Jadni ljudi

    Odgovori

  • DEKSI

    20.6.2022 #2 Author

    Valjda nece biti problema kad ja budem putovala 😂

    Odgovori

  • goca87

    20.6.2022 #3 Author

    Ovakve stvari se dešavaju, samo do se što pre reše

    Odgovori

  • MAJALG

    21.6.2022 #4 Author

    Oduvek su nam kasnili letovi nije ovo novina, ali eto da se nadamo da ce se i to promeniti

    Odgovori

  • GOCA BG

    21.6.2022 #5 Author

    Desava se cak i njima…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...