AIRBUS OTPUŠTA MINIMUM 15 HILJADA ZAPOSLENIH Stanje u kompaniji gore nego što su pokazivale procene

BiznisSvetTurizamVesti

5.10.2020 12:54 Autor: Ljiljana Begović 2

AIRBUS OTPUŠTA MINIMUM 15 HILJADA ZAPOSLENIH Stanje u kompaniji gore nego što su pokazivale procene AIRBUS OTPUŠTA MINIMUM 15 HILJADA ZAPOSLENIH Stanje u kompaniji gore nego što su pokazivale procene
Direktor kompanije „Airbus“ Majkl Šoelhorn (Michael Schoellhorn) kaže da su se izgledi za oporavak aviosaobraćaja ponovno pogoršali zbog intenziviranja pandemije i novih ograničenja putovanja.... AIRBUS OTPUŠTA MINIMUM 15 HILJADA ZAPOSLENIH Stanje u kompaniji gore nego što su pokazivale procene

Direktor kompanije „Airbus“ Majkl Šoelhorn (Michael Schoellhorn) kaže da su se izgledi za oporavak aviosaobraćaja ponovno pogoršali zbog intenziviranja pandemije i novih ograničenja putovanja. Iz tog razloga kompanija planira da ukine oko 15.000 radnih mesta.

Zbog korona mera, sektor vazdušnog saobraćaja sveo je kapacitete na minimum i zaustavio tempo isporuke novih aviona. „Stanje je na početku jeseni gore nego što su pokazivale procene kompanije u toku leta. Planiramo da ukinemo 15.000 radnih mesta, možda čak i više“, kazao je Šoelhorn.

Foto. Pixabay.com

Neke „Airbus“ fabrike nisu bile dovoljno korišćene i pre pandemije i sindikati strahuju da bi uprava mogla da zatvori čitave pogone. Međutim Šoelhorn je isključio tu mogućnost, barem u Nemačkoj.

Izvršni direktor kompanije „Airbus“ Giljom Fauri (Guillaume Faury) izjavio je da će nastojati da izbegnu otkaze pilikom smanjenja troškova, ali da ne može sa sigurnošću reći da će im to poći za rukom.

Fauri je upozorio da će „Airbus“ možda biti prisiljen na otkaze budući da je tempo oporavka vazdušnog saobraćaja izneverio očekivanja, piše Seebiz.

  • Ivona

    5.10.2020 #1 Author

    Ocekivano je bilo da dodje do otpustanja, posebno u ovoj delatnosti, nadam se da ce se sve brzo stabilizovati i da ce otpusteni radnici brzo pronaci novi posao.

    Odgovori

  • Lazar

    5.10.2020 #2 Author

    Ovo uopste nije potrebno, niti ce da pokaze bilo kakav efekat, otpustice radnike dovodeci i samu fabriku na ivicu poslovanja.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...