Transakcija vredna 8,46 miliona evra

Akcionari Salusa nisu podržali kupovinu Farmadenta

RegionVesti

9.1.2024 09:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Akcionari Salusa nisu podržali kupovinu Farmadenta Akcionari Salusa nisu podržali kupovinu Farmadenta
Akcionari Salusa na skupštini u petak, 5. januara nisu dali saglasnost za kupovinu Farmadenta jer nije ispunjen niz uslova, objavljeno je u saopštenju na... Akcionari Salusa nisu podržali kupovinu Farmadenta

Akcionari Salusa na skupštini u petak, 5. januara nisu dali saglasnost za kupovinu Farmadenta jer nije ispunjen niz uslova, objavljeno je u saopštenju na Ljubljanskoj berzi. Zbog toga nije plaćena kupoprodajna cena za Farmadent, koji se, kao i Salus, bavi veleprodajom lekova i medicinskih proizvoda, a kupoprodajni ugovor više ne važi.

Međutim, Salus je saopštio da je i dalje zainteresovan za to preuzimanje, objavio je Seebiz.

Salus je planirao da kupi Farmadent od šest opština, a direktor te kompanije Žiga Hieng potpisao je početkom januara prošle godine ugovor o prodaji poslovnih udela sa predsednicima tih opština.

Navodi se da je kupoprodajna cena 100 odsto poslovnog udela Farmadenta 8,46 miliona evra.

Pozivajući se na saopštenje Salusa objavljeno na sajtu Ljubljanske berze, SeeBiz prenosi da, između ostalog, odluka Javne agencije za zaštitu konkurencije Republike Slovenije o odobrenju koncentracije još nije postala pravosnažna, novi ugovor Farmadenta još nije upisan u sudski registar, a Salus još nije dobio obaveštenje o saglasnosti skupštine Farmadentao transakciji i saglasnosti Farmadent banke o promeni vlasništva.

Salus do dana donošenja odluke skupštine nije dobio nikakve druge garancije od prodavca Farmadenta, a kako kako stoji u saopštenju, kupoprodajnim ugovorom je predviđen prestanak svih međusobnih prava i obaveza ugovornih strana u slučaju da u roku nisu ispunjeni svi uslovi.

Sve ove okolnosti u vezi sa kupoprodajnim ugovorom iznete su na skupštini u petak, 5. januara a potom se glasalo o predlogu za potvrđivanje i davanje saglasnosti na kupoprodajni ugovor i izvođenje daljeg rada.

Protiv takve odluke glasali su akcionari, rezimirali su u Salusu, gde dodaju da su i dalje zainteresovani za kupovinu poslovnih udela u Farmadentu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...