AKTIVNOSTI SA DFC SE NASTAVLJAJU BEZ OBZIRA NA ISHOD AMERIČKIH IZBORA, kaže Godfri

SrbijaVesti

3.11.2020 14:30 Autor: Marija Jovanović 0

AKTIVNOSTI SA DFC SE NASTAVLJAJU BEZ OBZIRA NA ISHOD AMERIČKIH IZBORA, kaže Godfri AKTIVNOSTI SA DFC SE NASTAVLJAJU BEZ OBZIRA NA ISHOD AMERIČKIH IZBORA, kaže Godfri
Ministar finansija Siniša Mali sastao se sa ambasadorom SAD u Beogradu Entonijem Godfrijem, sa kojim je razgovarao o saradnji na zajedničkim projektima, kao i... AKTIVNOSTI SA DFC SE NASTAVLJAJU BEZ OBZIRA NA ISHOD AMERIČKIH IZBORA, kaže Godfri

Ministar finansija Siniša Mali sastao se sa ambasadorom SAD u Beogradu Entonijem Godfrijem, sa kojim je razgovarao o saradnji na zajedničkim projektima, kao i o ekonomskoj situaciji u Srbiji.

Sagovornici su se saglasili da je važno da se pronađe odgovarajući balans između održavanja povoljne zdravstvene i ekonomske situacije za vreme pandemije korona virusa, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Ministar je rekao da Vlada Srbije prati šta se dešava i da u skladu sa tim reaguje, kao što je to radila i u prethodnim mesecima.

Foto: Ministarstvo finansija

Mali je istakao da je ekonomska situacija stabilna, da je izuzetno povoljan fiskalni rezultat u oktobru, da javni dug neće preći 60 odsto BDP, kao i da veruje da ovu godinu možemo da završimo na nuli, kada je reč o privrednom rastu, što bi bio najbolji rezultat u Evropi.

Prema njegovim rečima, u budžetu za 2021. godinu biće rekordnih izdvajanja za kapitalne investicije, što će dodatno podstaći rast BDP.

Foto: Ministarstvo finansija

Godfri je istakao da naša zemlja treba da bude ponosna na dobre ekonomske rezultate. On je pohvalio Srbiju koja je, kako je istakao, reagovala najbolje od svih zemalja u regionu i dodao da je ponosan na Vladu Srbije.

Prema njegovim rečima, za SAD je izuzetno značajno otvaranje kancelarije Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC), te da će se sa tim aktivnostima nastaviti, „bez obzira na to šta bude sutra“, kao i da će toj zemlji Srbija uvek biti važna, te da će nastaviti da podržava njen put ka EU.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...