Traže se radnici u administraciji, ali i u segmentu robotike

Amazon otvara kancelariju u Zagrebu, i 55.000 novih radnih mesta širom sveta

SvetVesti

2.9.2021 11:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Amazon otvara kancelariju u Zagrebu, i 55.000 novih radnih mesta širom sveta Amazon otvara kancelariju u Zagrebu, i 55.000 novih radnih mesta širom sveta
Američka kompanija za e-trgovinu Amazon saopštila je da otvara novih 55.000 radnih mesta širom sveta u sektorima administrativnih poslova, robotike, istraživanja i inženjeringa. Oko... Amazon otvara kancelariju u Zagrebu, i 55.000 novih radnih mesta širom sveta

Američka kompanija za e-trgovinu Amazon saopštila je da otvara novih 55.000 radnih mesta širom sveta u sektorima administrativnih poslova, robotike, istraživanja i inženjeringa.

Oko 40.000 radnih mesta biće otvoreno u Sjedinjenim Američkim Državama, 2.500 u Velikoj Britaniji, a ostatak uglavnom u Indiji, Nemačkoj i Japanu, prenosi britanski javni servis BBC.

Izvršni direktor kompanije Endi Džesi (Andy Jassy), koji je na toj poziciji zamenio Džefa Bezosa (Jeff Bezos), izjavio je da Amazon mora da povećava radnu snagu kako bi kompanija išla u korak sa širenjem delatnosti maloprodaje, računarstva u oblaku i oglašavanja.

Veliki broj pozicija će, navodi BBC, verovatno biti namenjen novom kompanijskom programu lansiranja satelita s ciljem širenja pristupa širokopojasnoj mreži. Amazon je ove godine već zaposlio u Velikoj Britaniji 10.000 ljudi, čime je njegova radna snaga u toj zemlji dostigla 55.000.

Ova američka kompanija je takođe krenula sa otvaranjem kancelarije u Zagrebu, izvestili su danas hrvatski mediji.

Formalno je najavljeno otvaranje kancelarije u kojoj će, u prvoj fazi, biti zaposleno 15 radnika na poslovima projektovanja i održavanja infrastrukture u cloud-u, prenosi hrvatski N1.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...