Visoke provizije navele platformu za kupovinu da donese drastične mere

Amazon više neće prihvatati uplate Visa karticama u Velikoj Britaniji

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

17.11.2021 19:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Amazon više neće prihvatati uplate Visa karticama u Velikoj Britaniji Amazon više neće prihvatati uplate Visa karticama u Velikoj Britaniji
Iz kompanije Amazon.com Inc. saopšteno je da će od početka sledeće godine ovaj internet prodavac prestati da prihvata kupovne obavljene kreditnim karticama kompanije Visa,... Amazon više neće prihvatati uplate Visa karticama u Velikoj Britaniji

Iz kompanije Amazon.com Inc. saopšteno je da će od početka sledeće godine ovaj internet prodavac prestati da prihvata kupovne obavljene kreditnim karticama kompanije Visa, koje su izdate u Velikoj Britaniji. Ovo je najnoviji pokušaj tehnološkog giganta da se izbori protiv provizija za internet plaćanje, piše Bloomberg.

Korisnici platforme Amazon su ove nedelje obavešteni o promenama. Nakon obavljene kupovine, oni su primili obaveštenje u kome se navodi da od 19. januara 2022. godine ova e-prodavnica više neće prihvatati isplate napravljene Visa karticama koje su izdate u Velikoj Britaniji zbog visokih provizija za obradu transakcija. Portparol Amazona je izjavio da naplata kupovine ovim karticama predstavlja prepreku za poslovanje čiji je cilj da pruži pristupačnije cene svojim mušterijama.

Korisnici Amazona moći će i dalje da koriste debitne Visa kartice, kao i one koje izdaju MasterCard i American Express. Pored toga, korisnici čije su Visa kreditne kartice izdate van Vritanije moći će da ih koriste bez problema, a kompanija za internet trgovinu im nudi i popust od 27 dolara na sledeću kupovinu, ukoliko se prebace na upotrebu debitnih ili kreditnih kartica koje ne izdaje Visa.

U Singapuru i Australiji, tehnološki gigant je već nametnuo nova pravila poslovanja korisnicima pomenutih kreditnih kartica.

Ova je prilično osetljiva tema u Velikoj Britaniji, jer kompanije Visa i MasterCard već neko vreme privlače paznju javnosti zbog određenih provizija koje naplaćuju za uplate karticama van Evropske unije (EU). Istraživanje objavljeno ove nedelje pokazuje da su cene određene kreditne i debitne kartice porasle za 150 miliona funti (202 miliona dolara) u protekloj godini.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...