Ikotek USA vidi Srbiju kao idealno poslovno okruženje

Američki proizvođač uređaja za IoT stiže u Srbiju

SrbijaVesti

27.7.2023 09:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Američki proizvođač uređaja za IoT stiže u Srbiju Američki proizvođač uređaja za IoT stiže u Srbiju
Ikotek USA, jedan od vodećih ODM (Original Design Manufacturer) proizvođača uređaja za IoT (Internet of Things) i pružalaca EMS (Electronics Manufacturing Services) usluga iz... Američki proizvođač uređaja za IoT stiže u Srbiju

Ikotek USA, jedan od vodećih ODM (Original Design Manufacturer) proizvođača uređaja za IoT (Internet of Things) i pružalaca EMS (Electronics Manufacturing Services) usluga iz Sjedinjenih Američkih Država, najavio je dolazak u Beograd.

„Cilj prisustva u Srbiji je povećati sposobnost Ikoteka da pomogne evropskim klijentima pružajući im snažniju podršku u oblastima dizajna, razvoja i konsultacija za IoT rešenja”, saopštila je kompanija sa sedištem u San Dijegu, a prenosi eKapija.

Srbija se, kako stoji u saopštenju, pokazala kao idealna destinacija za ekspanziju Ikoteka, a razlog je povoljno poslovno okruženje, jaka infrastruktura i politika koja podržava inovacije.

„Oduševljeni smo što širimo svoje poslovanje u Srbiji, zemlji poznatoj po tehnološkoj stručnosti i izvanrednom izvoru talenata ”, rekao je Džo Peterson (Joe Peterson), izvršni direktor Ikoteka. „Naše ulaganje u Srbiju odražava naše poverenje u potencijal zemlje. Radujemo se bliskoj saradnji sa lokalnim partnerima i značajnom doprinosu tehnološkom ekosistemu Srbije”, dodao je.

U saopštenju se navodi i da Ikotekova prisutnost u Srbiji stvara mogućnosti za zapošljavanje.

Ikotek je ojačao svoj EMEA menadžment tim dovođenjem Vladimira Rakića za direktora Sektora istraživanja i razvoja EMEA regiona, i Juru Gantara za direktora Sektora prodaje.

Očekuje se da osnivanje kancelarije u Beogradu otvori značajan broj visokokvalifikovanih radnih mesta u regionu, dodatno jačajući poziciju Srbije kao tehnološkog centra za razvoj integrisanih (embedded) IoT rešenja za vodeće OEM proizvođače.

Kompanija planira da sarađuje sa lokalnim obrazovnim institucijama i organizacijama radi pružanja obuka i mentorstva, negujući sledeću generaciju tehničkih talenata i podstičući inovacije u Srbiji.

Fokus kompanije Ikotek usmeren je ka malim i srednjim preduzećima sa potrebom razvoja ODM rešenja koja u potpunosti koriste prednosti IoT tehnologija, pokrivajući tehnologije podržane od strane mobilnih mreža, uključujući NB-IoT i 5G, zatim satelitskih veza, već uspostavljenih IT rešenja, kao i relativnih noviteta poput veštačke inteligencije za IoT (AIoT).

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...