Indeks delatnosti porastao 1,8 odsto

Američki uslužni sektor sa neočekivanim rastom u avgustu

SvetVesti

7.9.2023 08:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Američki uslužni sektor sa neočekivanim rastom u avgustu Američki uslužni sektor sa neočekivanim rastom u avgustu
Američki uslužni sektor zabeležio je neočekivani rast u avgustu, piše SEEbiz pozivajući se na francusku novinsku agenciju AFP. Indeks uslužnih delatnosti, koji izračunava Institut... Američki uslužni sektor sa neočekivanim rastom u avgustu

Američki uslužni sektor zabeležio je neočekivani rast u avgustu, piše SEEbiz pozivajući se na francusku novinsku agenciju AFP.

Indeks uslužnih delatnosti, koji izračunava Institut za upravljanje snabdevanjem (ISM), porastao je za 1,8 procentnih poena u odnosu na jul na 54,5 odsto. Zasluge idu i novim porudžbinama i situaciji sa zapošljavanjem.

Vrednost iznad 50 poena znači rast sektora, a ispod 50 poena pad.

Analitičari su posebno istakli osmo uzastopno povećanje detaljnijeg indikatora za nove porudžbine, koji je ojačao za 2,5 procentnih poena na 57,5 ​​odsto.

Rast kamatnih stopa kao odgovor na visoku inflaciju doveo je do pada američkog proizvodnog sektora, dok se uslužni sektor pokazao otpornijim. Kako prenosi AFP, zaposlenost u uslužnim delatnostima je toliko stabilna i još nema znakova nedostatka osoblja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...