RAD KAFIĆA, RESTORANA I USLUŽNIH DELATNOSTI PRODUŽEN DO 20 SATI Nove mere stupile na snagu

IzdvajamoSrbijaVesti

21.12.2020 10:21 Autor: Marija Jovanović 2

RAD KAFIĆA, RESTORANA I USLUŽNIH DELATNOSTI PRODUŽEN DO 20 SATI Nove mere stupile na snagu RAD KAFIĆA, RESTORANA I USLUŽNIH DELATNOSTI PRODUŽEN DO 20 SATI Nove mere stupile na snagu
Rad tržnih centara, kafića, restorana i uslužnih delatnosti produžen je do 20 sati. Nove mere stupaju odmah na snagu i trajaće do petka kada... RAD KAFIĆA, RESTORANA I USLUŽNIH DELATNOSTI PRODUŽEN DO 20 SATI Nove mere stupile na snagu

Rad tržnih centara, kafića, restorana i uslužnih delatnosti produžen je do 20 sati. Nove mere stupaju odmah na snagu i trajaće do petka kada će Krizni štab razmatrati epidemiološku situaciju i u zavisnosti od rezultata doneti odluku da li će one produžene.

„Kafići i restorani mogu da rade do 20 časova uz poštovanje svih mera i bez korišćenja muzike jer se smatra da se u tim uslovima ljudi opuštaju, ne poštuju mere, pa dolazi do lakšeg prenošnja virusa. Takođe, podržaćemo sve uslužne delatnosti kako bi radnim danima mogli da rade do 20 časova jer je to očigledno potreba stanovništa. Kulturne ustanove će i dalje raditi do 21 sat“, kazao je nakon sednice Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović.

Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, u Srbiji je došlo do blagog pada pozitivnih i obolelih, pa će nove mere biti oročene do petka, kada će Krizni štab u zavisnosti od celokupne situacije ponovo razmatrati dalje odluke.

„Ovih pet dana će nam služiti da ocenimo i procenimo epidemiološku situaciju od koje će zavisiti da li će ove mere biti produžene, promenjene ili eventualno dopunjene“, kazao je Tiodorović i dodao da će o merama za Novu godinu moći nešto određenije da se kaže u petak, za kada je zakazana nova sednica Kriznog štaba.

Važno je i da privreda posluje

Veoma je važno da smo omogućili privredi, trgovinama i ugostiteljskim objektima da prihoduju, jer to znači više novca za firme, radnike i državu, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež reagujući na odluku Kriznog štaba da Vladi preporuči produžetak radnog vremena do 20 časova ove nedelje.

„Od trgovine odećom, obućom, belom tehnikom i ostalom robom, osim hrane i lekova, prošle godine u ovo doba u budžet se slilo 38 miliona evra“, izjavio je Čadež za TV Prva.

Ocenio je da će takva preporuka o radnom vremenu trgovina omogućiti onima koji od toga žive da makar u decembru zabeleže manji pad poslovanja nego što su očekivali.

„Niti su epidemiolozi protiv privrede, niti je privreda protiv epidemiologa – važno je da sačuvamo zdravlje, i delimo informacije“, poručio je Čadež.

  • Goca Bg

    21.12.2020 #1 Author

    Lepa vest za ugostitelje…

    Odgovori

  • Irina

    21.12.2020 #2 Author

    Znaci zbog privrede i zbog radnih mesta

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...