Greška koju je poslednjeg dana vladanja napravila Trampova administracija

Amerikanci uveli sankcije piceriji u Veroni

EULifestylePoslovanjePreduzetnikVestiZanimljivosti

6.4.2021 13:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Amerikanci uveli sankcije  piceriji u Veroni Amerikanci uveli sankcije  piceriji u Veroni
Trampova administracija je poslednjeg dana mandata bivšeg predsednika uvela sankcije jednom italijanskom restoranu i studiju za grafički dizajn, piše The Guardian. Greška se verovatno... Amerikanci uveli sankcije  piceriji u Veroni

Trampova administracija je poslednjeg dana mandata bivšeg predsednika uvela sankcije jednom italijanskom restoranu i studiju za grafički dizajn, piše The Guardian.

Greška se verovatno dogodila, jer su dva italijanska vlasnika firmi imala ista imena kao i čovek koji je bio uključen u venecuelansku trgovinu naftom. Kako je bivši predsednik SAD poslednjeg dana mandata naložio da se uvedu sankcije mreži venecuelanskih naftnih kompanija i pojedincima povezanim sa državnom naftnom kompanijom Petroleos de Venezuela (PDVSA), italijanski preduzetnici bili su žrtve zamene identiteta.

Aleksandar Baconi (Alessandro Bazzoni), vlasnik picerije u Veroni potvrdio je za Guardian da je njegova firma stavljena na američku crnu listu. To je saznao kada je otišao u poslovnu banku u kojoj ima račun.

„Kad sam čuo da su moji tekući računi blokirani, pomislio sam da je to šala“, rekao je Baconi za italijanski list Corriere della Sera. „Već su teška vremena za vlasnike restorana, poslednje što mi je trebalo je da mi blokiraju račune.“

Baconi, koji je u međuvremenu skinut sa crne liste kompanija na koje se odnose sankcije SAD, kaže da nije dobio nikakvo izvinjenje američkih vlasti, ali da mu to nije ni neophodno.

„Zahvaljujem novoj američkoj vladi na efikasnosti kojom je intervenisala i skinula blokadu sa mojih računa,“ rekao je Baconi za Corriere della Sera.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...