APEL UDRUŽENJA POSLOVNIH ŽENA ZA POMOĆ PRIVREDI Minimalna zarada za radnike na prinudnom odmoru za naredna tri meseca

PoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

9.12.2020 10:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

APEL UDRUŽENJA POSLOVNIH ŽENA ZA POMOĆ PRIVREDI Minimalna zarada za radnike na prinudnom odmoru za naredna tri meseca APEL UDRUŽENJA POSLOVNIH ŽENA ZA POMOĆ PRIVREDI Minimalna zarada za radnike na prinudnom odmoru za naredna tri meseca
Udruženje poslovnih žena Srbije uputilo je novi predlog urgentnih mera za podršku najugroženijim mikro, malim i srednjim preduzećima (MSPP) i zatražilo subvenciju u iznosu... APEL UDRUŽENJA POSLOVNIH ŽENA ZA POMOĆ PRIVREDI Minimalna zarada za radnike na prinudnom odmoru za naredna tri meseca

Udruženje poslovnih žena Srbije uputilo je novi predlog urgentnih mera za podršku najugroženijim mikro, malim i srednjim preduzećima (MSPP) i zatražilo subvenciju u iznosu minimalne zarade za radnike na prinudnom odmoru, neopterećenu obavezom plaćanja poreza i doprinosa, koja bi se isplaćivala naredna tri meseca.

U dopisu upućenom predsedniku Srbije Alekandru Vučiću, predsednici Vlade Ani Brnabić, potpredsednici Vlade Srbije Zorani Mihajlović, ministrima finansija i privrede, poverenici za zaštitu ravnopravnosti i Privrednoj komori Srbije, Udruženje poslovnih žena Srbije navodi da je sprovelo anketu među svojim članicama o tome kakve mere bi im bile od pomoći za preživljavanje u narednih šest meseci, i na osnovu dobijenih informacija predložilo urgentne mere za podršku najugroženim MSPP.

„Prikupljeni podaci pokazuju da nisu svi sektori podjednako pogođeni, ima i onih koji su imali rast tako da, sa svešću da treba biti solidaran, Udruženje predlaže da u ovom talasu pomoć dobiju samo oni koji su egzistencijalno ugroženi, a kvalitetni“, ističe se u pismu..

Udruženje predlaže da bi preduzeća svoj kvalitet dokazivala izveštajem o bonitetu koji treba da pokaže da su pozitivno poslovali minimum tri godine, imaju namirene poreze i doprinose i nisu osuđivani za privredne prestupe.

Radnici u fabrici
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

„Kriterijum za egzistencijalnu ugoženost bio bi taj da su u ovoj godini imale za minimum jednu trećinu pad realizacije u periodu od marta do decembra 2020. u odnosu na isti period prethodne godine.” navedeno je u apelu.

Urgentna mere za mikro, mala i srednja preduzeća bila bi subvencija u iznosu minimalne zarade za radnike na prinudnom odmoru, neopterećenu obavezom plaćanja poreza i doprinosa, a isplaćivala bi se naredna tri meseca.

Kako se navodi, Udruženje poslovnih žena Srbije je reprezentativno udruženje preduzetnica koje broji više od 900 članica širom zemlje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...