APPLE MORA DA PLATI 113 MILIONA DOLARA KORISNICIMA MOBILNIH TELEFONA Naneli štetu kupcima da bi prodavali nove modele

Hi-techLifestyleSvetVesti

19.11.2020 17:55 Autor: Vladimir Jokanović 0

APPLE MORA DA PLATI 113 MILIONA DOLARA KORISNICIMA MOBILNIH TELEFONA Naneli štetu kupcima da bi prodavali nove modele APPLE MORA DA PLATI 113 MILIONA DOLARA KORISNICIMA MOBILNIH TELEFONA Naneli štetu kupcima da bi prodavali nove modele
Apple će morati da plati 113 miliona odštete zbog usporavanja rada starih modela i-Phone mobilnih telefona zarad bolje prodaje novih modela. Do problema u... APPLE MORA DA PLATI 113 MILIONA DOLARA KORISNICIMA MOBILNIH TELEFONA Naneli štetu kupcima da bi prodavali nove modele

Apple će morati da plati 113 miliona odštete zbog usporavanja rada starih modela i-Phone mobilnih telefona zarad bolje prodaje novih modela. Do problema u radu starih modela došlo je nakon 2016. godine kada je ažuriran softver koji je smanjio brzinu čipa na starim telefonima.

Kompanija Apple je usporavanje objasnila potrebom da se očuva trajanje baterije, ali je prekršaj potvrđen u 33 američke savezne države, nakon čega će kompanija morati da namiri nezadovoljne kupce u pomenutom iznosu, prenosi BBC.

Ovaj slučaj odvojen je od predloga poravnanja iz marta, prema kojem je Apple po istom osnovu dužan da isplati do 500 miliona dolara po pojedinačnim tužbama.

Kako prenosi CNBC, Apple je 2016. tiho ažurirao softver na modelima i-Phone 6, 7 i SE, kako bi prigušio brzinu čipa, tako da stare baterije na uređajima nisu imale dovoljno snage da pokreću procesor. Države su utvrdile da se Apple ponašao nepošteno, jer je trebalo da zameni baterije ili da prijavi problem.   

Apple se takođe obavezao da će u naredne tri godine da pruži „istinite informacije“ o upravljanju napajanjem telefona na svom veb sajtu. Nagodbom sa 33 države kompanija je izbegla odlazak na sud.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...