nastavak na proširenju finansiranja inkluzivnog razvoja zemlje

Argentina dobila novi zajam od 900 miliona dolara od Svetske banke

BankeNovacSvetVesti

8.9.2022 19:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Argentina dobila novi zajam od 900 miliona dolara od Svetske banke Argentina dobila novi zajam od 900 miliona dolara od Svetske banke
Svetska banka je u sredu odobrila novi zajam od 900 miliona dolara Argentini zbog teške ekonomske krize. Vest je usledila nakon što se izvršni... Argentina dobila novi zajam od 900 miliona dolara od Svetske banke

Svetska banka je u sredu odobrila novi zajam od 900 miliona dolara Argentini zbog teške ekonomske krize.

Vest je usledila nakon što se izvršni direktor operacija Svetske banke Aksel van Trocenburg (Axel van Trotsenburg) sastao u Vašingtonu sa argentinskim ministrom ekonomije Serhiom Masom (Sergio Massa) kako bi razgovarao o makroekonomskoj situaciji u Južnoj Americi, prenosi Anadolu Agency.

„Ove godine, Svetska banka je već odobrila 1,1 milijardu dolara novih projekata i potvrđuje oko dodatnih 900 miliona dolara planiranih u narednih šest meseci“, navodi se u saopštenju banke. Masa je zahvalio Banci i van Trocenburgu na podršci i „priznanju mera koje smo preduzeli da stabilizujemo makroekonomiju i ojačamo rezerve“.

Masa je na Twitteru objavio da su „razgovarali o makroekonomskom programu i složili se da nastave da rade na proširenju finansiranja inkluzivnog razvoja zemlje u projektima vode i socijalne zaštite, zdravstva, transporta i obrazovanja“.

U saopštenju se navodi da je tokom godina partnerstvo jačalo, a Svetska banka je odobrila nove kredite u vrednosti od 3,73 milijarde dolara usmerene na programe ulaganja i rasta, uključujući podršku onima kojima je najpotrebnija.

„Vlada Argentine je prenela da će isplatiti oko 500 miliona dolara projekata koje finansira Svetska banka u naredna četiri meseca. Ovo će uključivati podršku za otpadne vode u Matanza-Rijačuelu, univerzalni zdravstveni sistem, izgradnju kapaciteta za otvaranje novih radnih mesta i mere socijalne zaštite za siromašnu decu po programu AUH“, navodi se u saopštenju.

Sveukupno, Svetska banka je saopštila da je portfolio procenjen na 9,1 milijardu dolara, od 25 projekata vrednih 8,6 milijardi dolara, plus garancija Međunarodne banke za obnovu i razvoj od 466 miliona dolara.

  • kaćica

    8.9.2022 #1 Author

    Lepo bas a treba to vracati kasnije.

    Odgovori

    • DUSA

      4.4.2023 #2 Author

      Tako je treba sve to neko vratiti na kraju

      Odgovori

  • TATJANA

    9.9.2022 #3 Author

    Za sve pohvale

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    9.9.2022 #4 Author

    Lepo je pomagati drugima i ovo je jedna funkcija Svetske banke koju, sigurna sam, svi podržavaju

    Odgovori

  • MAJA

    9.9.2022 #5 Author

    Valjda ce pametno da iskoriste

    Odgovori

    • DUSA

      4.4.2023 #6 Author

      Isto kao i kod nas sto koriste

      Odgovori

  • GOCA BG

    9.9.2022 #7 Author

    Treba sve to vratiti…

    Odgovori

  • Maša

    11.9.2022 #8 Author

    Lepo je kad se uzme, treba i vratiti

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...