Arena Hospitality Grupa realizovala dva značajna projekta u Puli i Zagrebu

Art’otel Zagreb otvara se u decembru, sledi London, pa Rim

BiznisInvesticijeRegionTurizamVesti

6.4.2022 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Art’otel Zagreb otvara se u decembru, sledi London, pa Rim Art’otel Zagreb otvara se u decembru, sledi London, pa Rim
PPHE Hotel Group kroz svoju ekspozituru Arena Hospitality Group ugovorila je kredit od 12,6 miliona evra s hrvatskom bankom Erste & Steiermärkische za razvoj... Art’otel Zagreb otvara se u decembru, sledi London, pa Rim

PPHE Hotel Group kroz svoju ekspozituru Arena Hospitality Group ugovorila je kredit od 12,6 miliona evra s hrvatskom bankom Erste & Steiermärkische za razvoj svog Art’otela u Zagrebu, a za Uskrs planiraju da otvore i obnovljeni hotel Grand Brioni u Puli, u koji su uložili 260 miliona kuna.

Kako što je poznato, razvoj zagrebačkog lifestyle hotela započeo je u jesen 2021. godine i uključuje prenamenu zgrade u srcu grada, piše Poslovni dnevnik.

Nakon otvaranja, ovaj hotel sa 118 soba uključivaće restoran i bar, wellness i spa sadržaje, fitness centar, prostor za događaje i parking. Očekuje se da će hotel, koji će imati krovni bazen i bar, biti otvoren u decembru 2022. godine.

Kredit dospeva 2034. godine i ima fiksnu kamatnu stopu od 2,2 odsto, objavila je grupacija, koja ima portfolio vredan 1,8 milijardi funti, te ekskluzivnu i trajnu licencu Radisson Hotel Group za razvoj i upravljanje hotelima i odmaralištima s markom Park Plaza u Europi, na Bliskom istoku i u Africi.

Arena Hospitality grupa, uprkos pandemijskoj krizi realizovala je svoja dva značajna projekta u Puli i Zagrebu, uz akviziciju još jednog hotela u Austriji. Grupa je tokom 2021. godine uložila 309,6 miliona kuna.

Prilike za akvizicije

„Nastavili smo ulagati u svoju imovinu i prepoznali prilike za akvizicije kojima je grupa u 2021. godini ušla na novo tržište. Naš vodeći projekt ulaganja, vredan 260 miliona kuna, repozicioniranje je hotela Grand Brioni u Puli u luksuzni hotel. Projekt napreduje prema planu i privodi se kraju. Pratimo stanje na tržištu pre nego što odredimo datum otvaranja, iako očekujemo otvaranje hotela u susret letnoj sezoni 2022. godine”, kazao je u izveštaju o poslovanju u prošloj godini predsednik uprave Reuel Slonim.

Hotel Grand Brioni će u ponudi imati 227 premium soba, raspoređenih na sedam spratova, s unutrašnjim i spoljašnjim infinity bazenom, bogato opremljenim wellness centrom sa saunama, prostorijama za opuštanje, teretanom, nekoliko restorana, sobe za sastanke i konferencijske dvorane za održavanje raznih događaja.

Strateško širenje na zemlje srednje i istočne Evrope

U septembru prošle godine su u Petrinjskoj ulici u Zagrebu započeli radovi na istorijskoj zgradi koja će se do decembra biti renovirana u luksuzni hotel.

To je Arenin prvi gradski hotel u Hrvatskoj i predstavlja značajnu novost u hrvatskom portfoliju, ali grupa ima bogato iskustvo upravljanjem gradskim hotelima u Nemačkoj, Budimpešti i Amsterdamu. U Mađarskoj se tako ulaže 24 miliona kuna u obnovu hotela Art’otel Budapest, a otvaranje hotela predviđeno je za ovo proleće. U decembru su završili akviziciju planinskog hotela Franz Ferdinand Mountain Resort Nassfeld u Austriji, čime su učvrstili strateško širenje u zemljama srednje i istočne Europe.

U narednom periodu grupa namerava započeti s repozicioniranjem i obnovom hotela Riviera u Puli, u prvoj polovini 2023. godine, uz procenu ulaganja od 75 miliona kuna. Krajem ove godine očekuje se i otvaranje njihovog prvog hotela u Velikoj Britaniji, Art’otel London Battersea Power Station, koji će imati 164 sobe, restoran s potpisom, kao i krovni bazen i bar, a druga investicija u Londonu trebala bi se otvoriti 2024. u Hokstonu.

U sledećoj godini očekuje se i otvaranje njihovog prvog hotela u Italiji, nakon što su prošle jeseni preko svoje ekspoziture Londra Cargill Parent. Skoro je završena akviziciju Londra Cargill Hotela s četiri zvezdice u središtu Rima. Glavni grad Italije je takođe strateški cilj grupe jer nudi velike mogućnosti za ulaganja u hotele u srednjem i dugom roku.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...