Dugoročni planovi za dalje ulaganje u razvoj i zaposlene

Atlantic našao strateškog partnera za fabriku dečje hrane

BiznisRegionVesti

16.11.2021 10:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Atlantic našao strateškog partnera za fabriku dečje hrane Atlantic našao strateškog partnera za fabriku dečje hrane
Atlantic Grupa je sa porodicom Pöll ispred austrijske kompanije Gittis Naturprodukte GmbH potpisala ugovor o kupoprodaji proizvodne lokacije Mirna u Sloveniji. Reč je o... Atlantic našao strateškog partnera za fabriku dečje hrane

Atlantic Grupa je sa porodicom Pöll ispred austrijske kompanije Gittis Naturprodukte GmbH potpisala ugovor o kupoprodaji proizvodne lokacije Mirna u Sloveniji. Reč je o zaključenju procesa započetog prodajom brenda dečje hrane Bebi srpskoj Nelt Grupi prošle godine, odnosno o nastavku procesa dezinvestiranja non-core delatnosti u skladu sa Atlantic-ovom korporativnom strategijom, u kojem Gittis preuzima ukupnu proizvodnu lokaciju sa zaposlenima.

Kako je navedeno u saopštenju, na lokaciji Mirna proizvodio se asortiman dečje hrane brenda Bebi, čiji su proizvodi preko 35 godina plasirani na tržišta Rusije i ostatka Zajednice nezavisnih država (ZND). Nakon prošlogodiđnje prodaje Bebija Nelt Grupi, koja već raspolaže sopstvenim kapacitetima i ekspertizom u proizvodnji dečje hrane, proizvodna lokacija u Mirni ostala je u sistemu Atlantic Grupe.

Fabrika je tokom prelaznog perioda nastavila sa uslužnom proizvodnjom bebi asortimana, a za pogon i zaposlene se u tom periodu aktivno tražilo rešenje kroz nekoliko alternativnih mogućnosti, bilo za proizvodnju prigodnog asortimana u okviru Atlantic-a ili za saradnju s adekvatnim strateškim partnerom.

Porodica Pöll, vlasnik austrijske kompanije osnovane 1957. godine, kojoj je proizvodnja dečje hrane, cerealija i snek bar proizvoda u središtu poslovanja, a koja je do danas izrasla u relevantnog proizvođača i partnera brojnim međunarodnim kupcima.

Novi strateški partner dugoročno planira punu aktivaciju lokacije Mirna, ali i ulaganja u njen dalji tehnološki razvoj i zaposlene, što predstavlja izvrsnu perspektivu za lokaciju.

ATLANTIC GRUPA d.d.

Miramarska 23, 10000 Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
59.115.028,75 (2020)
Broj zaposlenih:
173 (2020)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...