Volkswagen beleži u trećem kvartalu prihode niže od očekivanih

Audi očekuje stabilizaciju nabavke čipova do 2022. godine

AutomobiliLifestyleVesti

2.11.2021 08:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Audi očekuje stabilizaciju nabavke čipova do 2022. godine Audi očekuje stabilizaciju nabavke čipova do 2022. godine
U automobilskoj firmi Audi očekuju da će se problemi sa nabavkom čipova rešiti do leta 2022. godine, naveo je izvršni direktor Markus Duzman (Markus... Audi očekuje stabilizaciju nabavke čipova do 2022. godine

U automobilskoj firmi Audi očekuju da će se problemi sa nabavkom čipova rešiti do leta 2022. godine, naveo je izvršni direktor Markus Duzman (Markus Duesmann) u izjavi za nemačke novine Augsburger Allgemeine.

Prema rečima Duzmana, koji je takođe član upravnog odbora firme Volkswagen, pod čijim okriljem posluje Audi, u kompaniji se nadaju da će se u prvoj polovini sledeće godine situacija sa proizvodnjom i nabavkom čipova stabilizovati, piše Reuters.

Kompanija Volkswagen prošle nedelje je spustila svoja očekivanja vezana za isporuke i prodaju, a upozorila je da su prekidi u poslovanju uzrokovani nedostatkom kompjuterskih čipova doveli do toga da kompanija u trećem kvartalu prijavi prihod niži od očekivanog.

Duzman je za Reuters prošlog meseca izjavio da se u Audiju identifikuju problemi na dnevnom nivou kako bi se napravila dobra osnova za borbu sa nestašicom čipova, a trenutnu situaciju okarakterisao kao “savršenu oluju”.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...