ograničenja koja je prouzrokovao Covid-19

Australija ima četvorofazni plan za ulazak avio-putnika u tu zemlju

BiznisSvetTurizamVesti

3.7.2021 13:40 Autor: Miljan Paunović 0

Australija ima četvorofazni plan za ulazak avio-putnika u tu zemlju Australija ima četvorofazni plan za ulazak avio-putnika u tu zemlju
Australijski premijer Skot Morison (Scott Morrison) najavio je u petak ograničenje dolazaka avio-letova u zemlju, kao deo četvorofaznog plana za ponovno otvaranje nakon višemesečnih... Australija ima četvorofazni plan za ulazak avio-putnika u tu zemlju

Australijski premijer Skot Morison (Scott Morrison) najavio je u petak ograničenje dolazaka avio-letova u zemlju, kao deo četvorofaznog plana za ponovno otvaranje nakon višemesečnih ograničenja zbog pandemije korona virusa.

Nakon sastanka sa liderima, Morison je rekao da će Australija prepoloviti broj međunarodnih avionskih putnika primljenih u zemlju. Nazvao je ovaj potez „razboritom akcijom“, zbog širenja Delta soja korona virusa, piše UPI.

Premeštanje, deo prve faze plana ponovnog otvaranja, namenjeno je smanjenju tereta na hotelskim karantinskim objektima.

Druga faza će vratiti ulazak putnika na trenutni nivo i pružiti mogućnosti vakcinisanim putnicima da uđu u zemlju. Ministar je rekao da će sledeća faza početi tek sledeće godine.

Prema vladinim podacima, oko osam miliona australijskog stanovništva od 25 miliona do sada je primilo najmanje jednu dozu vakcine.

Foto: Pexels.com

Nova gornja granica za avio-putnike biće uvedena do 14. jula, rekli su zvaničnici. Ograničenje komplikuje stvari za oko 34.000 Australijanaca kojima nije dozvoljen povratak kući tokom pandemije.

„Analize koje smo uradili pokazuju da je vakcinisana osoba koja je u karantinu sedam dana snažnija od nevakcinisane osobe koja je u karantinu 14 dana“, izjavio je ministar za Sidnei Morning Herald.

U trećoj fazi, virus će se tretirati na isti način kao i sa bilo kojim običnim virusom, a u četvrtoj neće biti posebne pažnje posvećene Covid-19.

Nova ograničenja putovanja suočila su se sa određenim kritikama.

Premijerka novog Južnog Velsa Gladis Berejiklian (Gladys Berejiklian) rekla je da smanjenje broja ljudi koji bi ušli u Australiju ne znači da se epidemija neće nastaviti.

„Moje srce se obraća hiljadama Australijanaca koji moraju duže da čekaju da se vrate kući“, rekla je, navodi The Guardian.

Morison je dodao da je otvoren za izmenu planova ako medicinska zajednica podrži takav potez.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...