Informacije Direktorata civilnog vazduhoplovstva

Avio-prevoznici koji su otkazali ili smanjili letove ka Srbiji

BiznisSrbijaTurizamVesti

26.1.2021 11:56 Autor: Julijana Vincan 0

Avio-prevoznici koji su otkazali ili smanjili letove ka Srbiji Avio-prevoznici koji su otkazali ili smanjili letove ka Srbiji
Pandemija korona virusa poljuljala je avio-saobraćaj i značajno uticala na letove gotovo svuda u svetu. Stoga i ne čudi da su i u Srbiji... Avio-prevoznici koji su otkazali ili smanjili letove ka Srbiji

Pandemija korona virusa poljuljala je avio-saobraćaj i značajno uticala na letove gotovo svuda u svetu. Stoga i ne čudi da su i u Srbiji pojedini avio-prevoznici prvobitno najavljivali, a zatim odustajali od letova ka srpskim aerodromima, ili unosili određene izmene u letovima.

„Avio-prevozioci koji obavljaju redovan avio-saobraćaj u sezoni Zima 2020/2021, koji su odustali od obavljanja redovnog avio-prevoza su avio-prevozioci Air France, Tarom i Al Italia“, rečeno je za Biznis.rs u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije.

Avioni Air France
Foto: Tanjug/AP

Još neki avio-prevoznici takođe su odustajali od letova ka Srbiji ili smanjivali broj letova.

„Avio-prevozioci koji obavljaju redovan avio-saobraćaj u sezoni Zima 2020/2021, koji su inicijalno podnosili zahteve sa obimom koji odgovara ranijem, ali su naknadno menjali/smanjivali obim saobraćaja, ili čak obustavljali saobraćaj, su Wizz Air, Montenegro Airlines, Etihad Airways, Air Cairo, Lufthansa, Qatar Airways, Arkia Israeli, Israir Airlines i drugi“, naglašeno je u Direktoratu.

Dodatno se ističe da letnji red letenja za sezonu Leto 2021, počinje poslednjeg vikenda marta 2021. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...