Prevoz putnika nova avio-kompanija počeće 1. juna

Avioni Air Montenegro bez oznaka i boja na prvim letovima

BiznisRegionTurizamVesti

14.5.2021 08:19 Autor: Ljiljana Begović 0

Avioni Air Montenegro bez oznaka i boja na prvim letovima Avioni Air Montenegro bez oznaka i boja na prvim letovima
Flota kompanije Air Montenegro u početku neće imati oznaka ili boja, budući da prevoznik žuri da započne s radom početkom juna. Izvršni direktor kompanije... Avioni Air Montenegro bez oznaka i boja na prvim letovima

Flota kompanije Air Montenegro u početku neće imati oznaka ili boja, budući da prevoznik žuri da započne s radom početkom juna.

Izvršni direktor kompanije Predrag Todorović rekao je da prvi mlazni avion Embraer E195, koji se trenutno nalazi u Mastrihtu i priprema za servis, neće imati oznake.

Todorović je naglasio da je u toku odabir novog logotipa i korporativnog identiteta, kao i da će nakon tog procesa avioni biti brendirani.

Air Montenegro će svoj prvi let imati 1. juna između Podgorice i Sarajeva, za prevoz crnogorske fudbalske reprezentacije u Bosnu i Hercegovinu na međunarodnu prijateljsku utakmicu zakazanu za 2. jun.

Todorović je potvrdio da će prvi linijski letovi Air Montenegra biti iz Podgorice i Tivta za Beograd, piše Investitor.me.

Foto: Pixabay.com

Podsetimo, poslednji let aviona bivše kompanije Montenegro Airlines obavljen je 25. decembra prošle godine, nakon što je Vlada Crne Gore utvrdila da više nema sredstava da održi zaduženu kompaniju.

Beograd je bio najprometnija i najprofitabilnija ruta Montenegro Airlinesa. U 2019. godini crnogorski prevoznik, zajedno s Air Serbiom, prevezao je 548,68 hiljada putnika između Beograda, Podgorice i Tivta.

U prošloj godini taj broj iznosio je 154.680 hiljada putnika, uprkos tome što su letovi bili obustavljeni na pet meseci zbog pandemije korona virusa.

Air Serbia priprema se za skoro lansiranje Air Montenegra i povećavaće svoje operacije između Beograda i Tivta na 15 letova nedeljno, dok će se od sredine juna održavati ukupno 24 sedmične rotacije. Gotovo sve letove obavljaće avioni kompanije Airbus.

U pretpandemiji 2019. godine ukupno je 55,76 hiljada putnika letelo između Podgorice i Ljubljane s Montenegro Airlinesom i Adria Airwaysom, dok je crnogorski prevoznik iste godine prevezao 27,57 hiljada putnika između Podgorice i Frankfurta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...