AMERIČKI KRIZNI FINANSIJSKI PLAN STUPIO NA SNAGU

Bajden potpisao odluku o raspodeli 1.900 milijardi dolara

NovacSvetVesti

12.3.2021 09:31 Autor: Vladimir Jokanović 0

Bajden potpisao odluku o raspodeli 1.900 milijardi dolara Bajden potpisao odluku o raspodeli 1.900 milijardi dolara
Američki predsednik Džo Bajden potpisao je u četvrtak sveobuhvatni krizni finansijski paket u iznosu od 1.900 milijardi dolara za pomoć pojedincima i preduzećima u... Bajden potpisao odluku o raspodeli 1.900 milijardi dolara

Američki predsednik Džo Bajden potpisao je u četvrtak sveobuhvatni krizni finansijski paket u iznosu od 1.900 milijardi dolara za pomoć pojedincima i preduzećima u borbi protiv ekonomskih poslednica epidemije Covid-19.

“Ovo je istorijski zakon, koji uspravlja kičmu ove zemlje i daje šansu ljudima ove nacije, radnicima, ljudima srednje klase, ljudima koji su izgradili ovu zemlju. U tome je suština“, rekao je Bajden uoči potpisivanja dokumenta, prenosi CNN.

Kongres je u sredu odobrio paket pomoći, koji je Bajdenu bio prvi i najvažniji zakonodavni prioritet od stupanja na dužnost u januaru. Očekivalo se da će Bajden potpisati pomenuti akt u petak, ali kako su objasnili u Beloj kući, potpisao ga je ranije jer želi „da krenemo što je brže moguće“.

U petak će u Beloj kući biti održana proslava sa liderima Kongresa u čast potpisivanja. Oba doma Kongresa odobrili su zakon brže nego što se očekivalo. Plan uključuje stimulativne isplate od po 1.400 dolara pojedincima, koje će dobiti oko 90 odsto Amerikanaca.

Takođe, njime je predviđeno savezno povećanje novčanih naknada za nezaposlene u iznosu od 300 dolara nedeljno, proširenje poreskog kredita za decu do 3.600 dolara, kao i 350 milijardi za državne i lokalne fondove pomoći. Plan, pored ostalog predviđa milijarde dolara za pomoć malim preduzećima i sredstva za razvoj i distribuciju vakcina.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...