Hiljadu milijardi dolara za obnovu puteva i mostova u SAD

Bajden potpisao zakon o infrastrukturi

BiznisInfrastrukturaNovacSvetVesti

16.11.2021 09:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Bajden potpisao zakon o infrastrukturi Bajden potpisao zakon o infrastrukturi
Američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden) potpisao je zakon o infrastrukturi vredan 1.000 milijardi dolara, navodeći da će nova infuzija novca za puteve, mostove,... Bajden potpisao zakon o infrastrukturi

Američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden) potpisao je zakon o infrastrukturi vredan 1.000 milijardi dolara, navodeći da će nova infuzija novca za puteve, mostove, luke i još mnogo toga „promeniti život nabolje“ za američki narod.

Potpisani zakon izglasan je dvostranačkom većinom, ali malo je nagoveštaja da bi obe partije mogle da podrže Bajdenov širi paket socijalne potrošnje u obimu 1.850 milijardi dolara, prenosi AP.

Podsetimo, o usvajanju paketa Bajden već nedeljema bez naročitog uspeha pregovara sa svojim partijskim kolegama u Kongresu, a njegova popularnost opada.

Bajden se nada da bi mogao iskoristiti zakon o infrastrukturi da povrati svoju popularnost, koja je pretrpela udarac zbog rastuće inflacije i nemogućnosti da se u potpunosti suzbiju rizici za javno zdravlje i ekonomiju od pandemije Covid-19.

„Moja poruka američkom narodu je: Amerika se ponovo kreće i vaš život će se promeniti nabolje“, rekao je Bajden na travnjaku ispred Bele kuće. Sa dvopartijskom većinom, Bajden je morao da se zadovolji infrastrukturnim planom manjeg obima kako bi dobio podršku republikanaca i podržao nacionalno jedinstvo.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...