Novi zakoni o potrošnji biće za obe partije kompromisni

Bajden potpisao zakon o sprečavanju prekida finansiranja federalnih službi SAD

Vesti

19.2.2022 09:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Bajden potpisao zakon o sprečavanju prekida finansiranja federalnih službi SAD Bajden potpisao zakon o sprečavanju prekida finansiranja federalnih službi SAD
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Džo Bajden (Joe Biden), potpisao je u petak zakon donet uz podršku obe partije o produženju finansiranja službi savezne države... Bajden potpisao zakon o sprečavanju prekida finansiranja federalnih službi SAD

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Džo Bajden (Joe Biden), potpisao je u petak zakon donet uz podršku obe partije o produženju finansiranja službi savezne države za tri nedelje, kako bi Kongresu dao vremena da postigne dogovor o finansiranju federalnih agencija do kraja fiskalne godine, objavila je Bela kuća.

Senat je tu meru odobrio u četvrtak sa 65 glasova „Za“ obe stranke (svega pet više nego što je potrebno) i uz 27 glasova „Protiv“, dok je Predstavnički dom Kongresa prošle nedelje lako odobrio taj zakon. Obe stranke su zaključile da bi prekid u izbornoj godini bio politički štetan, posebno tokom pandemije i konfrontacije sa Rusijom zbog njene moguće invazije na Ukrajinu, prenosi Beta.

Obe strane se nadaju da će ta kratkoročna mera biti poslednja takva jer pregovarači spremaju kompromisne zakone o finansiranju federalnih službi do 30. septembra. Otkako je vladina budžetska godina počela 1. oktobra 2021, savezne agencije funkcionišu na nivoima potrošnje odobrenim još u poslednjim nedeljama predsedavanja Donalda Trampa (Donald Trump).

Novi zakoni o potrošnji biće za obe partije kompromisni, ali će omogućiti Bajdenu i njegovim Demokratama koji kontrolišu Kongres, da sprovedu prioritete potrošnje, a opozicionim Republikancima da obezbede povećanje rashoda za odbranu što oni žele.

Poslednjih decenija Kongres je redovno mesecima kasnio sa donošenjem državnog budžeta. Sprečavanje prekida finansiranja federalnih službi u poslednji čas je takođe učestalo, ali je uvek neizvesno.

  • JANA

    19.2.2022 #1 Author

    Kakva laz vec vidjenih amerikanaca ,mozda je potpisao pred javnim.mnjenjem ali mislim da od toga nema nista ,ipak amerikanci rade sta im se radi ,na svoju ruku ,zivi bili …

    Odgovori

  • IVAN

    9.2.2023 #2 Author

    Svaka mu cast gleda interese svoje zemlje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...