BALKANSKI TOK BIĆE PUŠTEN DO KRAJA GODINE Srbija dobija još jedan pravac snabdevanja gasom

SrbijaVesti

22.12.2020 15:19 Autor: Marija Jovanović 2

BALKANSKI TOK BIĆE PUŠTEN DO KRAJA GODINE Srbija dobija još jedan pravac snabdevanja gasom BALKANSKI TOK BIĆE PUŠTEN DO KRAJA GODINE Srbija dobija još jedan pravac snabdevanja gasom
Izgradnjom gasovoda Balkanski tok Srbija dobija još jedan pravac snabdevanja gasom i povećava svoju eneregetsku bezbednost, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.... BALKANSKI TOK BIĆE PUŠTEN DO KRAJA GODINE Srbija dobija još jedan pravac snabdevanja gasom

Izgradnjom gasovoda Balkanski tok Srbija dobija još jedan pravac snabdevanja gasom i povećava svoju eneregetsku bezbednost, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

„Ministarstvo se aktivno uključilo i pomaže u rešavanju svih preostalih pitanja kako bi sve bilo spremno da gasovod do kraja godine postane operativan“, naglasila je ministarka.

Gasovodne cevi
Foto: Pixabay.com

O završnim radovima na izgradnji gasovoda Mihajlović je razgovarala sa predstavnicima ruske kompanije IDC, glavnim izvođačem na projektu Balkanski tok. Oni su izvestili ministarku o trenutnim aktivnostima kako bi se do kraja 2020. gasovod pustio u rad.

Takođe, na sastanku se razgovaralo i o potencijalnoj saradnji sa tom kompanijom na projektu proširenja gasovoda Banatski Dvor, saopštilo je nadležno ministarstvo.

  • Irina

    22.12.2020 #1 Author

    Ovo ce biti dobro pre svega zbog energetske bezbednosti ali i pozicioniranja Srbije

    Odgovori

  • Stefan

    23.12.2020 #2 Author

    Odlicno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...