Investiciona banka izgubila jednog od najvećih deoničara

Barclays beleži pad profita od 18 odsto

BankeNovacVesti

28.4.2022 20:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Barclays beleži pad profita od 18 odsto Barclays beleži pad profita od 18 odsto
Profit investicione banke Barclays pao je za 18 odsto u prvom kvartalu nakon što su sudski sporovi i troškovi poslovanja uticali na rast prihoda... Barclays beleži pad profita od 18 odsto

Profit investicione banke Barclays pao je za 18 odsto u prvom kvartalu nakon što su sudski sporovi i troškovi poslovanja uticali na rast prihoda od trgovine.

Neto prihod pao je sa prošlogodišnjih 1,7 milijardi na 1,4 milijarde funti, saopšteno je iz britanske banke. Dohodak banke porastao je 10 odsto na 6,5 milijardi funti, u poređenju sa prognozama analitičara od 5,7 odsto, prvenstveno zbog rasta prihoda od trgovanja na tržištima poljuljanim zbog sukoba u Ukrajini, piše Financial Times.

Haotični kvartalni rezultati ukazuju na da će novi generalni direktor investicione banke C. S. Venkatakrišnana (C.S. Venkatakrishnan) imati prilično uzbudljiv početak na novoj poziciji. Novi direktor dolazi na mesto Džesa Stenlija (Jes Stanley) koji je u novembru prošle godine podneo ostavku nakon što se u javnosti pojavila informacija o njegovoj povezanosti sa osuđenim seksualnim prestupnikom Džefrijem Epstinom (Jeffrey Epstein).

Vrednost akcija investicione banke Barclays pala je za 24 odsto od početka godine, a jedan od njenih najvećih deoničara Capital Group odrekao se udela vrednog 900 miliona funti.

  • Ika

    29.4.2022 #1 Author

    Klimavo kao i svuda, rat utiče na sve sfere

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...