Trgovci prate nedeljne izveštaje o zalihama u SAD

Barel Brent nafte skuplji od 107 dolara

SvetVesti

4.5.2022 10:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Barel Brent nafte skuplji od 107 dolara Barel Brent nafte skuplji od 107 dolara
Cene nafte pale su u početkom ove nedelje na međunarodnim tržištima prema 106 dolara zbog strahovanja trgovaca vezanog za potražnju u Kini, uzimajući u... Barel Brent nafte skuplji od 107 dolara

Cene nafte pale su u početkom ove nedelje na međunarodnim tržištima prema 106 dolara zbog strahovanja trgovaca vezanog za potražnju u Kini, uzimajući u obzir da ova država još uvek radi na suzbijanju novog talasa korona virusa. Međutim, tržišta ponovo beleže rast.

Na londonskom tržištu cena barela Brent nafte je pala iznosila je 106,17 dolara, da bi na jutarnjem trgovanju porasla do 107,3 dolara. Cena barela WTI nafte je sa 103,35 skočila na 104,8 dolara.

Trgovci pažljivo prate novi talas korona virusa u Kini, najvećem uvozniku nafte u svetu, piše agencija Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Peking svakodnevno prijavljuje desetine novih slučajeva zaraze i masovno testira stanovnike kako bi se izbegla zatvaranja poput onih u Šangaju tokom prošlog meseca. Restorani su u glavnom gradu zatvoreni, kao i neke gradske četvrti.

Zabrinutost za kinesku potražnju potisnula je u drugi plan raspravu u EU o embargu na rusku naftu, koja bi značila smanjeno snabdevanje.

Trgovci očekuju i nedeljne izveštaje o zalihama i snabdevanju u Sjedinjenim Američkim Državama. Pet analitičara koje je anketirao Reuters očekuje da će izveštaji pokazati da su zalihe prošle nedelje smanjene za 1,2 miliona barela.

Cena barela koju objavljuje Organizacija zemalja izvoznica nafte prošle nedelje iznosila je 105,33 dolara. Nova cena nije objavljena zbog islamskih praznika.

  • DJORDJE1

    4.5.2022 #1 Author

    Ne čudi što cena nafte iz dana u dan raste.

    Odgovori

  • IVAN

    4.5.2022 #2 Author

    Oko nafte nezgodna situacija sve je moguce.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...