svetska trgovinska organizacija objavila nove podatke

Barometar globalne robne trgovine na rekordnom nivou

SvetVesti

18.8.2021 15:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Barometar globalne robne trgovine na rekordnom nivou Barometar globalne robne trgovine na rekordnom nivou
Globalna robna razmena nastavlja snažan oporavak od prošlogodišnjeg udara pandemije Covid-19 dostigavši istorijski rekordan nivo, prema objavljenom barometru Svetske trgovinske organizacije (STO) o robnoj... Barometar globalne robne trgovine na rekordnom nivou

Globalna robna razmena nastavlja snažan oporavak od prošlogodišnjeg udara pandemije Covid-19 dostigavši istorijski rekordan nivo, prema objavljenom barometru Svetske trgovinske organizacije (STO) o robnoj trgovini u sredu.

Kako je objavljeno na veb sajtu ove organizacije sa sedištem u Ženevi, barometar robne trgovine STO porastao je na 110,4 poena, što je najviši nivo od kada je ovaj pokazatelj prvi put objavljen u julu 2016. godine, piše Tanjug.

Na godišnjem nivou, svetska robna razmena skočila je za više od 20 poena.

Barometar robne trgovine STO je kompozitni indikator koji u realnom vremenu pruža informacije o trajektoriji robne razmene u odnosu na nedavne trendove, pre objave konvencionalnih statističkih podataka o obimu trgovine.

„Porast barometra odražava kako snagu trenutne ekspanzije trgovine tako i dubinu pada izazvanog pandemijom 2020. godine“, objavila je STO, dodajući da negativni rizici i dalje pomračuju perspektive svetske trgovine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...