BDP BIH PAO 9,3 ODSTO U DRUGOM KVARTALU, objavila Agencija za statistiku

RegionVesti

4.10.2020 09:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

BDP BIH PAO 9,3 ODSTO U DRUGOM KVARTALU, objavila Agencija za statistiku BDP BIH PAO 9,3 ODSTO U DRUGOM KVARTALU, objavila Agencija za statistiku
Realni pad BDP BiH u drugom tromesečju 2020. godine, u odnosu na isto tromesečje prethodne godine, iznosio je 9,3 odsto, prema podacima Agencije za... BDP BIH PAO 9,3 ODSTO U DRUGOM KVARTALU, objavila Agencija za statistiku

Realni pad BDP BiH u drugom tromesečju 2020. godine, u odnosu na isto tromesečje prethodne godine, iznosio je 9,3 odsto, prema podacima Agencije za statistiku BiH.

Desezonirana serija podataka pokazuje pad BDP u drugom tromesečju 2020. godine od 10,5 odsto u odnosu na prethodno tromesečje.

Promatrano po područjima klasifikacije delatnosti u drugom tromesečju 2020. godine, u odnosu na isto tromesečje prethodne godine, značajan realni pad bruto dodatne vrednosti zabeležen je u delatnostima: Hotelijerstvo i ugostiteljstvo 57,7 odsto, prevoz i skladištenje 23,9 odsto i umetnost, zabava i rekreacija 23,2 odsto.

Prema prvim procenama entitetskih statističkih zavoda, u Federaciji realni pad BDP u drugom kvartalu iznosio je 9,7 posto, dok je istovremeno pad u Republici Srpskoj bio 6,9 posto.

Međunarodni monetarni fond za celu ovu godinu predvideo je pad ekonomije BiH za pet odsto.

Tagovi
BIH MMF PAD BDP

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...