razgovara se o đerdapu 3 i velikoj vetroelektrani

Bechtel zainteresovan za realizaciju infrastrukturnih projekata u Srbiji

BiznisFirme u fokusuInfrastrukturaSrbijaU fokusuVesti

29.9.2021 11:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Bechtel zainteresovan za realizaciju infrastrukturnih projekata u Srbiji Bechtel zainteresovan za realizaciju infrastrukturnih projekata u Srbiji
U sektoru energetike i rudarstva ima najviše prostora za nove investicije, a za izgradnju novih energetskih kapaciteta zainteresovane su najveće svetske kompanije, uključujući i... Bechtel zainteresovan za realizaciju infrastrukturnih projekata u Srbiji

U sektoru energetike i rudarstva ima najviše prostora za nove investicije, a za izgradnju novih energetskih kapaciteta zainteresovane su najveće svetske kompanije, uključujući i američku kompaniju za inženjering i upravljanje projektima Bechtel, izjavila je u sredu potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Kako je saopšteno iz kabineta Zorane Mihajlović, ona je istakla da je Bechtel prva američka kompanija koja učestvuje u realizaciji jednog infrastrukturnog projekta, a to je Moravski koridor, prenosi Tanjug.

Ministarka je istakla da je Bechtel zainteresovan za izgradnju nove hidroelektrane, ali i za ulaganje u obnovljive izvore energije.

„Razgovaramo sa njima o Ðerdapu 3, kao i velikoj vetroelektrani koja bi mogla da bude jedna od najvećih u Evropi. To su projekti vredni dve milijarde evra, ali smo još na početku, tek treba da o tome dodatno razgovaramo“ istakla je Mihajlović uz ocenu da je važno da je Bechtel zainteresovan za ulaganje u naš energetski sektor.

Mihajlović je navela da je na konferenciji Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku saradnju u Poljskoj razgovarala i sa sekretarkom za energetiku Sjedinjenih Američkih Država i zamenikom sekretara za trgovinu.

„Tamo su bili ministri iz Evropske unije, zemalja koje nisu članice, kao i SAD, a jedina tema su bile energetika i klimatske promene, jer jedno bez drugog više ne može“, istakla je ona.

Dodala je da je srpska delegacija predstavila svoje potencijale i videla interesovanje za to da Srbija bude značajan faktor u regionu, što, kako je rekla, za nas znači novu strukturu razvoja i nove zelene poslove.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...