Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
na beogradskoj berzi u utorak nije trgovano državnim obveznicama

BELEX indeksi nastavili negativan trend

BerzaNovacSrbijaVesti

12.10.2021 18:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

BELEX indeksi nastavili negativan trend BELEX indeksi nastavili negativan trend
Indeksi Beogradske berze nastavili su u utorak kretanje silaznom putanjom, dok se trgovanje akcijama neznatno popravilo. Ukupan promet na trgovanju iznosio je skromnih 2,3... BELEX indeksi nastavili negativan trend

Indeksi Beogradske berze nastavili su u utorak kretanje silaznom putanjom, dok se trgovanje akcijama neznatno popravilo. Ukupan promet na trgovanju iznosio je skromnih 2,3 miliona dinara (20 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je oslabio za dodatnih 0,2 odsto na 794,09 poena, a BELEXlajn je potonuo za trećinu procenta na 1.679,35 poena.

Najveće interesovanje investitora vladalo je za preferencijalnim akcijama duvanske industrije „Pfilip Morris“, koje su istgovane za 0,9 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 7.400 dinara.

„Dunav osiguranje“ je registrovalo oštar pad vrednosti od gotovo 8,7 procenata na 3.033 dinara, uz promet ispod 0,7 miliona dinara, dok se Fintel energija zadržala na nivou od 600 dinara uz realizaciju od 0,1 milion dinara.

Akcije Aerodroma „Nikola Tesla“ su ostvarile trgovanje u iznosu od 0,1 milion dinara po prosečnoj ceni od 1.050 dinara, istoj kao u ponedeljak, dok je Naftna industrija Srbije zaključila dan s dobitkom od približno 0,2 procenta na 598 dinara, uz promet od oko 0,1 milion RSD.

Na MTP tržištu su akcije beogradske „Auto kuće 21.maj“ nastavile uspon započet juče, ojačavši za 7,7 procenata na 600 dinara, a isprometovane su za 0,1 milion dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali zanemarljiv udeo od 3,52 procenta, pri čemu u kupovini 1,73 procenta, a u prodaji 5,31 odsto.

Na Berzi nije trgovano državnim obveznicama Srbije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...