slab promet na beogradskoj berzi

BELEX indeksi nastavili silazni trend

BankeNovacSrbijaVesti

24.8.2021 18:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

BELEX indeksi nastavili silazni trend BELEX indeksi nastavili silazni trend
Indeksi Beogradske berze su nastavili u utorak silazni trend i povećali znatno gubitke zabeležene u ponedeljak. Indeks BELEX 15 je potonuo za nešto manje... BELEX indeksi nastavili silazni trend

Indeksi Beogradske berze su nastavili u utorak silazni trend i povećali znatno gubitke zabeležene u ponedeljak.

Indeks BELEX 15 je potonuo za nešto manje od 0,5 odsto na 796,46 poena, a BELEXlajn pao za pola procenta na 1.695,89 poena.

Na trgovanju je dominirao vranjski proizvođač grejnih tela i štednjaka Alfa plam sa prometom od 2,8 miliona dinara, ali uz oštar pad cene od 8,3 procenta na 32.000 dinara, prenosi Tanjug.

Akcija Naftne industrije Srbije je takođe „pocrvenela“, pri čemu je izgubila 0,8 odsto vrednosti i zaključila dan na 609 dinara, uz realizaciju od 2,1 miliona dinara.

S druge strane, preferencijalna akcija Komercijalne banke je, drugu sesiju zaredom, snažno skočila za skoro 6,3 procenta na 1.527 dinara, a istrgovana je za približno milion dinara.

Akcijama „Dunav osiguranja“ trgovano je u iznosu od 0,4 miliona dinara po ceni od 3.550 dinara, za 1,4 odsto nižoj nego u ponedeljak, dok se proizvođač i distributer tehničkih gasova Meser Tehnogas zadržao na nivou od 15.002 dinara, uz promet ispod 0,4 miliona dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla“ je isprometovan za gotovo četvrt miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 1.025 dinara.

Strani investitori su i danas bili prilično neaktivni i u ukupnom prometu na tržištu akcija su imali udeo od 0,43 procenta, u kupovini 0,86 procenata, a u prodaji nisu učestvovali.

Četiri serije državnih obveznica Srbije, denominovane u evrima, ostvarile su ukupan promet od nepunih 2,4 miliona dinara (nešto više više od 20,1 hiljade evra), uz učešće stranih investitora u kupovini od 50 procenata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...