BEZ POSLA 2.400 RADNIKA U REPUBLICI SRPSKOJ ZBOG KORONA VIRUSA Država plaća i platu i poreze

BiznisRegionVesti

2.5.2020 14:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

BEZ POSLA 2.400 RADNIKA U REPUBLICI SRPSKOJ ZBOG KORONA VIRUSA Država plaća i platu i poreze BEZ POSLA 2.400 RADNIKA U REPUBLICI SRPSKOJ ZBOG KORONA VIRUSA Država plaća i platu i poreze
Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je u Srpskoj za vreme epidemije korona virusa bez posla ostalo oko 2.400 radnika. Prema... BEZ POSLA 2.400 RADNIKA U REPUBLICI SRPSKOJ ZBOG KORONA VIRUSA Država plaća i platu i poreze

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je u Srpskoj za vreme epidemije korona virusa bez posla ostalo oko 2.400 radnika.

Prema njegovim rečima, najveći broj radnika koji su ostali bez posla radili su u trgovini i ugostiteljstvu, dok je prerađivačka industrija na trećem mestu, prenosi capital.ba.

Višković je naveo da je Vlada RS već uplatila 14 miliona KM poreza i doprinosa za mart za pravna lica, poslovne subjekte koji su merama Štaba Republike Srpske za vanredne situacije bili onemogućeni da rade, poput trgovina i ugostiteljstva.

Na taj način je ispunjena obaveza države za više od 10.000 poslovnih subjekata i više od 40.000 radnika. Država je platila poreze i doprinose, a poslodavci su platili plate, naglasio je Višković.

Što se tiče aprila, premijer Srpske je naveo da će Vlada uplatiti i najnižu platu, poreze i doprinose, ali će ovo biti prošireno i na subjekte koji su zbog korona virusa imali ugroženo poslovanje.

Procenjuje se da će za tu uplatu biti potrebno oko 55 miliona KM i na taj način biće obuhvaćeno 70.000 radnika, naveo je Radovan Višković i konstatovao da bi bez ovih mera broj otpuštenih radnika u Republici Srpskoj bio znatno veći.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...