uspostavljen je sistem nadležnih institucija i proverenih laboratorija

Bezbednost hrane u Srbiji na višem nivou nego pre

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

16.8.2021 11:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Bezbednost hrane u Srbiji na višem nivou nego pre Bezbednost hrane u Srbiji na višem nivou nego pre
Sa aspekta bezbednosti hrane, Srbija je u mnogo boljoj situaciji nego pre pet-šest godina, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, dodajući da sada u... Bezbednost hrane u Srbiji na višem nivou nego pre

Sa aspekta bezbednosti hrane, Srbija je u mnogo boljoj situaciji nego pre pet-šest godina, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, dodajući da sada u zemlji postoje kapaciteti za proveru bezbednosti namirnica, potpuno opremljene laboratorije i institucije.

Odgovarajući na pitanje novinara na TV Prva o zaraženom osliću koji se nedavno našao na graničnom prelazu Gostun, Nedimović je rekao da je to primer pokušaja kriminalne aktivnosti kao bilo koje druge, ističući da je srpsko tržište bezbedno, prenosi Tanjug.

„Čim budemo eventualno nešto našli, obavestićemo javnost, kao što je to bilo u slučaju nedavnih sladoleda“, naveo je Nedimović.

Pored toga, ministar poljoprivrede je na pitanje o isplatama premija za mleko, a povodom reakcija iz Novog Miloševa da subvencije nisu isplaćene godinu i po dana, poručio da se sa isplatama ne kasni i da bilo kakav propust koji tu nastane, „može biti jedino stvar između proizvođača mleka i mlekare“. „Isplatili smo sve za prvi kvartal, sada se bavimo drugim“, rekao je Nedimović.

  • Ljilja

    18.8.2021 #1 Author

    Čeka se Nacionalna referentna laboratorija bar 10 godina. Država nema svoju instituciju koja će da kontroliše hranu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...