OSNIVAČ AMAZONA NAJAVIO KADROVSKE PROMENE U KOMPANIJI

Bezos se povlači sa mesta izvršnog direktora ove godine

NovacPreduzetnikSvetVesti

3.2.2021 10:37 Autor: Vladimir Jokanović 0

Bezos se povlači sa mesta izvršnog direktora ove godine Bezos se povlači sa mesta izvršnog direktora ove godine
Osnivač Amazona Džef Bezos (Jeff Bezos) najavio je odlazak sa mesta izvršnog direktora kompanije koju je pokrenuo pre 30 godina u garaži. On će... Bezos se povlači sa mesta izvršnog direktora ove godine

Osnivač Amazona Džef Bezos (Jeff Bezos) najavio je odlazak sa mesta izvršnog direktora kompanije koju je pokrenuo pre 30 godina u garaži. On će preći na funkciju izvršnog predsednika, što će mu dati „vreme i energiju“ da se posveti drugim poduhvatima, kako je sam rekao.

Bezosa, najbogatijeg čoveka na svetu (196,2 milijardi dolara prema Forbesu), zameniće jedan od rukovodilaca Amazonovog poslovanja u „oblaku“, a promena će biti izvršena u drugoj polovini tekuće godine, saopštila je kompanija, prenosi BBC.

„Biti izvršni direktor Amazona velika je i dugotrajna odgovornost. Kada imate takvu odgovornost, teško je usmeriti pažnju na bilo šta drugo“, naveo je Bezos u pismu osoblju Amazona. On je istakao da nije reč o penzionisanju, nego da želi da se posveti drugim poslovima.

Bezos je obavestio zaposlene da će ostati angažovan u važnim inicijativama kompanije Amazon, ali da će se primarno posvetiti poslovnim obavezama u drugim svojim kompanijama, dodajući da nikada nije imao više energije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...