BIONEX U APATINU GRADI FABRIKU ZA PROIZVODNJU BIOETANOLA Kompanija planira ulaganja od oko pet miliona evra

InvesticijeNovacSrbijaVesti

23.12.2020 11:49 Autor: Marija Jovanović 1

BIONEX U APATINU GRADI FABRIKU ZA PROIZVODNJU BIOETANOLA Kompanija planira ulaganja od oko pet miliona evra BIONEX U APATINU GRADI FABRIKU ZA PROIZVODNJU BIOETANOLA Kompanija planira ulaganja od oko pet miliona evra
Izgradnja fabrike za proizvodnju bioetanola u Apatinu trebalo bi da počne na proleće, rečeno je nakon potpisivanja ugovora o kupoprodaji zemljišta koji je sa... BIONEX U APATINU GRADI FABRIKU ZA PROIZVODNJU BIOETANOLA Kompanija planira ulaganja od oko pet miliona evra

Izgradnja fabrike za proizvodnju bioetanola u Apatinu trebalo bi da počne na proleće, rečeno je nakon potpisivanja ugovora o kupoprodaji zemljišta koji je sa predstavnicima kompanije Bionex potpisala predsednica opštine Apatin Dubravka Korać.

Bionex, kompanija sa švajcarskim kapitalom, na lokaciji Slobodne zone Apatin planira gradnju pogona za proizvodnju bieotanola, a najavljena investicija je u vrednosti od oko pet miliona evra. Vrednost ugovora o kupoprodaji zemljišta iznosi 64 miliona dinara, saopštila je ova opština.

„Veoma sam ponosna što je ova kompanija izabrala našu opštinu za svoju investiciju i što čak i u aktuelnoj krizi dovodimo novog investitora i otvaramo nova radna mesta. Radi se o veoma inovativnoj industriji koja ima potencijal za dalji razvoj“, rekla je Korać.

Kupovina zemljišta, kako je naglasila, vrlo je važna poruka i znači da investitor ima poverenja u Apatin kao efikasnu lokalnu samoupravu, kao i da ima nameru da tu  ostane i širi svoje poslovanje.

  • Mladen

    26.1.2022 #1 Author

    Kakva je ovo bila laž! Navodno proizvodnja bioetanola a sad spaliona plasticnog otpada. Glave ce da lete nekima!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...