nakon najboljeg učinka u ovom mesecu

Bitcoin pao na 58.100 dolara

NovacSvetU fokusuVesti

27.10.2021 13:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Bitcoin pao na 58.100 dolara Bitcoin pao na 58.100 dolara
Bitcoin je pao u sredu na najniži nivo u poslednjih nedelju i po dana, ali je još uvek u poziciji da oktobar završi s... Bitcoin pao na 58.100 dolara

Bitcoin je pao u sredu na najniži nivo u poslednjih nedelju i po dana, ali je još uvek u poziciji da oktobar završi s najboljim mesečnim rezultatom od februara ove godine.

Najveća kriptovaluta na svetu po tržišnoj kapitalizaciji pala je za 3,7 odsto na 58.100 dolara, što je njen najniži nivo od 15. oktobra, dok je u odnosu na rekordnu vrednost svih vremena od 67.016 dolara, koju je dostigla u utorak, u minusu za 13 procenata, prenosi Tanjug.

Pad bitcoina je rezultat pojačane aktivnosti trgovaca koji su pohrlili da unovče dobitke od nedavnog jačanja ove kriptovalute, kaže Toni Sikamor (Tony Sycamore), analitičar australijske investicione platforme Citi Indeks.

Bitcoin do sada u tekućem mesecu beleži rast od skoro 35 odsto, što će, ukoliko tako ostane, biti njegov najbolji učinak u poslednjih osam meseci.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...