nove turbulencije na tržištu kriptovaluta

Bitcoin u oštrom padu za više od 10 odsto

BerzaNovacSvetVesti

4.12.2021 12:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Bitcoin u oštrom padu za više od 10 odsto Bitcoin u oštrom padu za više od 10 odsto
Vrednost bitcoina oštro je pala u subotu rano ujutru, potonuvši za više od 10 odsto, na najniži nivo od blizu 43.000 dolara. Najistaknutija svetska... Bitcoin u oštrom padu za više od 10 odsto

Vrednost bitcoina oštro je pala u subotu rano ujutru, potonuvši za više od 10 odsto, na najniži nivo od blizu 43.000 dolara.

Najistaknutija svetska kriptovaluta smanjila je gubitke nakon toga, na oko 47.607 dolara, prenosi Tanjug pozivajući se ne Seebiz.

Ipak, bitcoin je pao za više od 16 odsto u poslednja 24 časa. Cena ethera, takođe, je pala za više od 10 procenata na najniži nivo od blizu 3500 dolara. Vratio se nešto kasnije na blizu 3.888 dolara.

Ether, drugi najveći digitalni novčić na svetu po tržišnoj vrednosti, izgubio je više od 14 odsto u poslednja 24 sata. Obe kriptovalute doživele su turbulentnu trgovinu otkako se pojavila varijanta omikron.

Bitcoin je pao za više od 20 odsto u odnosu na najviši nivo svih vremena koji je iznosio blizu 69.000 dolara, koju je dostigla početkom novembra.

Pad na najniži nivo od kraja septembra dolazi nakon neizvesnosti uzrokovanih omikron varijantom Covid-19 i rastućom nelagodom Federalnih rezervi (Fed) zbog visoke inflacije.

U utorak je predsednik Fed-a Džerom Pauel (Jerome Powell) povukao reč „prolazno“ iz rasprave o inflaciji što je izazvalo dodatne nestabilnosti na tržištima.

No, neki koriste ovu situaciju kao priliku da „kupe kad je jeftino“, pa je tako predsednik Salvadora Najib Bukele objavio je da je njegova država realizovala još jednu kupovinu od 150 BTC-a za oko 48.700 dolara svaki.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...